Ο Απόλλων με τη βαριά φανέλα και η προσαρμογή στη National League 1

National League 1

Για τον Απόλλωνα η συμμετοχή φέτος στο πρωτάθλημα της National League 1 αποτελεί μία νέα πρωτόγνωρη πραγματικότητα. Γιατί μπορεί να συμμετείχε και παλαιότερα στην ίδια Κατηγορία, Β’ Εθνική, όπως ονομαζόταν τότε η National League 1, αλλά οι εποχές έχουν αλλάξει. Κυρίως έχει μεγάλη σημασία ο τρόπος που έφτασε στο σημείο να παίξει στη National League 1, που ήταν ένα σοκ.

Σαφώς και ο Απόλλων έχει μεγάλη ιστορία και προσφορά στον χώρο του μπάσκετ, έχει βαριά φανέλα, έχει πολλά. Όλα εκείνα που τον έχουν καταστήσει έναν σπουδαίο Σύλλογο και δικαιωματικά αποτελεί σημείο αναφοράς.

Όμως η ιστορία και η φανέλα δεν παίζουν μπάσκετ. Οι «μελανόλευκοι» είναι υποχρεωμένοι πλέον να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα. Και η προσαρμογή αφορά τους πάντες, εντός και εκτός ομάδας και φυσικά τον κόσμο.

Με τον κόσμο του και την Πάτρα στο πλευρό του ο Απόλλων έχει ξεπεράσει στο κοντινό και μακρινό παρελθόν πολλές δυσκολίες και μεγάλα εμπόδια.

Αν ο κόσμος, η πόλη, οι παράγοντες, όλοι όσοι λένε ότι τον αγαπούν συσπειρωθούν και είναι δίπλα στην ομάδα, τότε είναι θέμα χρόνου να επιστρέψει εκεί που ανήκει. Γιατί δεν ανήκει στη National League 1, ούτε καν στην Elite League.