ΣΥΡΙΖΑ: Έντονη συνομιλία Στέφανου Κασσελάκη με τους εργαζομένους της «Αυγής»

Τι ζητούν οι εργαζόμενοι στην «Αυγή».

Κασσελάκης

Μία σύντομη συνομιλία είχαν εργαζόμενοι της «Αυγής» και του «Κόκκινο» με τον Στέφανο Κασσελάκη.

Το τετ α τετ των εργαζομένων με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, έγινε έξω από τα γραφεία του κόμματος στην Κουμουνδούρου, εν όψει της συνεδρίασης της πολιτικής γραμματείας.

Με αγωνία στα μάτια και κρατώντας πανό που ζητούν την επανεξέταση της αναστολής έκδοσης του ημερησίου φύλλου της εφημερίδας «Η Αυγή», οι εργαζόμενοι ζήτησαν από τον πρόεδρο μία «τίμια και βιώσιμη λύση» για τα δύο μέσα ενημέρωσης.

Ο Στέφανος Κασσελάκης τους απάντησε «όχι εδώ, θα σας δω επάνω», επιβεβαιώνοντας πως μετά την συνεδρίαση, θα επικοινωνήσει με εκπροσώπους των εργαζομένων.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αποχώρησε και μετά από λίγο επέστρεψε ζητώντας από τους ρεπόρτερ που καλύπτουν το θέμα να ασκήσουν το «λειτούργημα της δημοσιογραφίας» εφόσον βγήκε το νέο 11λεπτο βίντεο του κόμματος με το σχέδιο για την πολιτική προστασία.

Αυτή τη στιγμή η πολιτική γραμματεία του ΣΥΡΙΖΑ συνεδριάζει με κύριο θέμα την κατάσταση στα μέσα ενημέρωσης του κόμματος.

Τι ζητούν οι εργαζόμενοι στην «Αυγή»

Σύμφωνα με το newsit, η σημερινή συγκέντρωση των εργαζομένων έγινε στο πλαίσιο της νέας 24ωρης απεργίας που προκήρυξαν τα σωματεία, ΕΣΗΕΑ και ΕΠΗΕΑ, τόσο στην εφημερίδα «Η Αυγή», όσο και στην ιστοσελίδα «avgi.gr».

Σε ανακοίνωσή τους το σωματείο ζητά:

  • Την άμεση καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων του μηνός Ιουλίου 2024,του επιδόματος αδείας καθώς και όλων των παλαιών οφειλών.
  • Τη δέσμευση του βασικού μετόχου ΣΥΡΙΖΑ για την καταβολή του μισθού του μηνός Αυγούστου.
  • Την ανάκληση της απόφασης για αναστολή έκδοσης του ημερησίου φύλλου της εφημερίδας «Η ΑΥΓΗ».
  • Την έναρξη διαβούλευσης του βασικού μετόχου ΣΥΡΙΖΑ με τα Διοικητικά Συμβούλια των Σωματείων των εργαζομένων στην εφημερίδα και στην ιστοσελίδα της.
  • Την ενημέρωση των εργαζομένων και των σωματείων για το σχέδιο βιωσιμότητας των ΜΜΕ του κόμματος, το οποίο ανακοίνωσε η LEFT MEDIA ότι έχει καταθέσει

 

Διαβάστε επίσης:

Τραγικός επίλογος στο ναυάγιο στη Σικελία: Ανασύρθηκαν όλα τα πτώματα από το βυθισμένο σκάφος Bayesian

Σοκαριστική μελέτη: Τριπλασιάζονται οι θάνατοι από τη ζέστη μέχρι το τέλος του αιώνα – Και η Ελλάδα στις χώρες κινδύνου

Πυρκαγιά Ερυμάνθου: Δυσαρέσκεια Μπαρή για το κράτος, δυο μήνες μετά δεν έχει εισπραχθεί ούτε ένα ευρώ

«Τρανταχτές οι παραλείψεις στο λούνα παρκ: Υπάρχουν πολλά ερωτήματα», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου Γιάννη

Φρίκη στο Πέραμα: 44χρονη κατήγγειλε ότι την βίασε συνάδελφός της σε απορριμματοφόρο