Πάτρα: Μπαράζ καθαρισμών σε ποταμούς και χειμάρρους από την Περιφέρεια

Συνεργεία και εργολάβοι έχουν αναπτυχθεί σε σημεία ενδιαφέροντος για καθαρισμούς ενόψει των πιο βροχερών μηνών

Πάτρα

Επί ποδός βρίσκονται οι υπηρεσίες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας για να καθαρίσουν ποτάμια, χειμάρρους και δρόμους σε όλη τη διοικητική επικράτεια, ώστε να υπάρχει ετοιμότητα ενόψει φθινοπώρου και των πρώτων βροχοπτώσεων που παραδοσιακά επισκέπτονται την περιοχή από τα μέσα Σεπτεμβρίου. Ασφαλώς, το ίδιο συμβαίνει και στην Αχαΐα, όπου τα τελευταία χρόνια οι φωτιές που έχουν πλήξει το νομό, έχουν αποδυναμώσει τη φυσική προστασία από πλημμυρικά φαινόμενα.

Ωστόσο, το πρόσφατο μήνυμα από το «112» για επικείμενα ακραία καιρικά φαινόμενα -που δεν επιβεβαιώθηκαν για την Αχαΐα- προκάλεσε μια μικρή ανησυχία στις τάξεις των πολιτών σχετικά με το αν είναι έτοιμη η περιοχή να υποδεχθεί το φθινόπωρο.

Στο διαδίκτυο έγιναν αναρτήσεις από κατοίκους που ζουν δίπλα σε χειμάρρους και εκφράστηκε η αγωνία για την πρόοδο των έργασιών καθαρισμού. «Αυτές είναι φωτογραφίες από το χείμαρρο Διακονιάρη στη συμβολή με την Ε. Βενιζέλου και την οδό Ευτερπης. Εχει γίνει καθαρισμός από την Περιφέρεια μέχρι τη συμβολή με την Αγ. Ιωάννη Πράτσικα αλλά από την άλλη πλευρά τίποτα. Η απορία μου είναι ότι από τη στιγμή που περιμένουμε έντονα καιρικά φαινόμενα μας ειδοποιεί το 112 δεν έπρεπε να είχε ήδη καθαριστεί;» τόνισε περίοικος.

Διακονιάρης

smart

Σύμφωνα με πληροφορίες της «Π», συνεργεία της Περιφέρειας και εργολάβοι έχουν αναπτυχθεί σε σημεία ενδιαφέροντος για καθαρισμούς ενόψει των πιο βροχερών μηνών του χρόνου. Προ εβδομάδων έγινε μια νέα παρέμβαση καθαρισμών στον Βουραϊκό ποταμό, ενώ τις προηγούμενες ημέρες πραγματοποιήθηκε προληπτικός καθαρισμός και διάνοιξη κοίτης του ποταμού Χάραδρου από την πολιτική προστασία της ΠΔΕ στη γέφυρα πλησίον του Πανεπιστημίου Πατρών. Τα φερτά υλικά είχαν δημιουργήσει επικίνδυνη συσσώρευση υλικού για διέλευση υδάτων κάτω από τη γέφυρα, με τις εργασίες να κρατούν αρκετές ημέρες.

Πάτρα

Ο αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης τόνισε στην «Π»:

«Εχουμε αναπτύξει ένα ευρύ σχέδιο δράσης για καθαρισμούς σε ποτάμια, χειμάρρους και δρόμους, ώστε να είμαστε όσο το δυνατόν περισσότερο έτοιμοι στις πρώτες βροχές. Ουσιαστικά αυτού του είδους οι εργασίες δεν σταματούν ποτέ. Εδώ και εβδομάδες εκτελούμε το σχεδιασμό μας. Εχουμε δώσει έμφαση στον Βουραϊκό, τον Χάραδρο, το Γηροκομειό και το ρέμα Μαλαματένιο λίγο πιο κάτω. Γενικότερα, τα σημεία ενδιαφέροντος που γίνονται ή θα γίνουν παρεμβάσεις, όπως ο Γλαύκος, είναι αρκετά και σε συνεννόηση με την τεχνική υπηρεσία και την Πολιτική Προστασία συντονίζουμε τις παρεμβάσεις».

Διαβάστε επίσης:

Τραγικός επίλογος στο ναυάγιο στη Σικελία: Ανασύρθηκαν όλα τα πτώματα από το βυθισμένο σκάφος Bayesian

Σοκαριστική μελέτη: Τριπλασιάζονται οι θάνατοι από τη ζέστη μέχρι το τέλος του αιώνα – Και η Ελλάδα στις χώρες κινδύνου

Πυρκαγιά Ερυμάνθου: Δυσαρέσκεια Μπαρή για το κράτος, δυο μήνες μετά δεν έχει εισπραχθεί ούτε ένα ευρώ

«Τρανταχτές οι παραλείψεις στο λούνα παρκ: Υπάρχουν πολλά ερωτήματα», λέει ο δικηγόρος της οικογένειας του 19χρονου Γιάννη

Φρίκη στο Πέραμα: 44χρονη κατήγγειλε ότι την βίασε συνάδελφός της σε απορριμματοφόρο