Βρετανία: Τον τσίμπησαν 240 σφήκες – Σώθηκε από θαύμα

Πιθανότατα κάποιος αγρότης ενόχλησε την κυψέλη και το σμήνος επιτέθηκε στον 57χρονο.

Βρετανία

Επίθεση από ένα σμήνος από σφήκες δέχθηκε ένας άνδρας στον οποίο κατάφεραν 240 τσιμπήματα, πριν καταλήξει στο νοσοκομείο και σωθεί η ζωή του.

Ο 57χρονος Άντριου Πάουελ, διοργανωτής φεστιβάλ που ζει κοντά στο Μπρέκον στη Βρετανία, περιγράφοντας την εμπειρία του στο Sky News, είπε ότι είχε μόλις επιστρέψει από μια βόλτα με ποδήλατο και τάιζε τα κοτόπουλα όταν οι σφήκες «όρμησαν πάνω του».

«Μέχρι να φτάσω στην πίσω πόρτα, που είναι πιθανώς τέσσερα δευτερόλεπτα, ήμουν καλυμμένος», είπε.

«Έτρεξα και μπήκα στο μπάνιο το οποίο γέμισε σφήκες. Μου πετούσαν κουβάδες με νερό για να τις βγάλουν από πάνω μου. Η πλάτη μου ήταν απλώς ένα χαλί από σφήκες» περιγράφει ο 57χρονος.

Ο Πάουελ πιστεύει πιθανότατα κάποιος ντόπιος αγρότης «ενόχλησε» κάποια κυψέλη. Ο άνδρας κάλεσε έναν φίλο του ο οποίος τον μετέφερε αμέσως στην τοπική μονάδα ελαφρών τραυματισμών, και σώθηκε χάρη στην έγκαιρη επέμβαση των γιατρών, καθώς έχανε κατά διαστήματα τις αισθήσεις του.

Η συμβουλή από το αρμόδιο τμήμα υγείας για τη θεραπεία τσιμπήματα εντόμων είναι να τοποθετήσετε μια παγοκύστη τυλιγμένη σε ένα υγρό πανί για τουλάχιστον 20 λεπτά, εάν πρηστεί.

Συνιστάται επίσης στους ανθρώπους να διατηρούν την περιοχή ανυψωμένη εάν είναι δυνατόν, να λαμβάνουν παυσίπονα εάν τα τσιμπήματα είναι επώδυνα και να χρησιμοποιούν αντιισταμινικά και κρέμα υδροκορτιζόνης για να μειώσουν τον κνησμό, αλλά όχι σπιτικές θεραπείες όπως σόδα.

 

Διαβάστε επίσης:

 

Πάτρα – Πεζοδρόμηση Μαιζώνος: Έπιασε δουλειά και πάλι ο εργολάβος ΦΩΤΟ

Κικίλιας: «Προσοχή, θα έχουμε μελτέμια το επόμενο τριήμερο» – Ποιες περιοχές διατρέχουν κίνδυνο για πυρκαγιές

Χαλκιδική – Λούνα Παρκ: «Λύγισε» ο πατέρας του 19χρονου – Εκανε αυτοψία στο μοιραίο «Crazy Dance»

Ερωτικό καλοκαίρι για Κατερίνα Καινούργιου – Γιώργο Λιάγκα: Οι σύντροφοι, οι βόλτες και τα ρομαντικά δείπνα ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ

Πάτρα: Ξεκινάει «μάχη» για τα σχολικά – Στις 28 Αυγούστου πρεμιέρα για το «καλάθι»