Ο Ηλίας Θεοδωρόπουλος στη συνάντηση των διοικητών ΥΠΕ με τον Άδωνι Γεωργιάδη

Ξεκάθαρες οι οδηγίες του υπουργού Υγείας προς τους νέους διοικητές

Θεοδωρόπουλο Ο Αδωνις γεωργιάδης με τους νέους διοικητές των ΥΠΕ (δεξιά ο «δικός» μας Ηλίας Θεοδωρόπουλος)

«Εχω εμπιστοσύνη στην ομάδα που φτιάξαμε. Πληροί όλες τις προδιαγραφές για να επιτύχει. Η χρονιά αυτή θα είναι ενδιαφέρουσα και θα έχει πολλές προκλήσεις». Με αυτά τα λόγια καλωσόρισε τους νέους διοικητές των Υγειονομικών Περιφερειών της χώρας ο υπουργός Υγείας Αδωνις Γεωργιάδης, κατά τη χθεσινή συνάντηση γνωριμίας στο υπουργείο Υγείας. Ανάμεσα στους παρευρισκόμενους ήταν ο καινούργιος διοικητής της 6ης ΥΠΕ Ηλίας Θεοδωρόπουλος, ενώ παρόντες ήταν και η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Ειρήνη Αγαπηδάκη και ο υφυπουργός Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους.

Αφού ο Αδωνις Γεωργιάδης συνεχάρη τους νέους διοικητές για την επιτυχία τους «σε έναν δύσκολο κι ανταγωνιστικό διαγωνισμό, ο οποίος κατέληξε σε ένα αποτέλεσμα που δίνει στον ελληνικό λαό κάτι που είχαμε να δούμε για χρόνια στην ελληνική Πολιτεία» ο υπουργός Υγείας δεσμεύθηκε ότι «αυτές οι συναντήσεις θα γίνονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα».

Οπως ανέφερε ο Αδ. Γεωργιάδης στους διοικητές: «Για να επιτύχετε στον διαγωνισμό ασφαλώς κοπιάσατε, κάτι που αποτυπώθηκε και στη βαθμολογία σας. Είναι πολύ σημαντικό το ότι αποδεχθήκατε την ευθύνη αυτής της θέσης σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Θέλουμε να συνδυάζουμε προτάσεις και να λαμβάνουμε μαζί τις αποφάσεις της πολιτικής ηγεσίας για την Υγεία, με γνώμονα δύο λέξεις: Συνεννόηση και πειθαρχία. Την τελική ευθύνη θα την έχουμε εμείς στο υπουργείο. Εγώ προσωπικά σέβομαι πάρα πολύ την ιεραρχία». Και ο υπουργός Υγείας πρόσθεσε τα εξής: «Θα αντιμετωπίσουμε προκλήσεις. Προσωπικά αδυνατώ να αντισταθώ στη γοητεία της φασαρίας. Εμείς, όμως, έχουμε να κάνουμε τη δουλειά μας.

Το σύστημα είναι σε ένα οριακό σημείο για πολλούς και διαφόρους λόγους. Οι συνθήκες της ζωής αλλάζουν. Είμαστε μια χώρα με πολλές απομακρυσμένες περιοχές και περίεργη διάρθρωση των αστικών κέντρων. Θα πρέπει να πάρουμε αποφάσεις. Η δουλειά μας είναι να παραδώσουμε στον ελληνικό λαό ένα βιώσιμο και λειτουργικό σύστημα υγείας που θα του παρέχει τις υπηρεσίες και τις φροντίδες που δικαιούται και που του αξίζουν. Δεν πρέπει να μας ανησυχεί και να μας φοβίζει το λεγόμενο πολιτικό κόστος. Εχω πλήρη εμπιστοσύνη στην κρίση του ελληνικού λαού. Οταν ξανά ήμουν υπουργός Υγείας εν μέσω Μνημονίου, πήρα δύσκολες αποφάσεις, περικοπές, διαθεσιμότητες κ.λπ. Κι όμως στις επόμενες εκλογές κι αφού παρέδωσα, αυξήθηκαν οι σταυροί μου. Ο ελληνικός λαός αναγνωρίζει τις προσπάθειες. Οι προθέσεις μας είναι αγαθές. Δεν έχουμε καμία κρυφή ατζέντα ιδιωτικοποίησης και ό,τι λένε κάποιοι. Ο κάθε υπουργός Υγείας αγαπάει και φροντίζει το δημόσιο σύστημα Υγείας».