Επιτακτική ανάγκη η επιστροφή αστυνομικών στην Αχαΐα

Ανω των 120 των αχαιών ενστόλων τους τελευταίους μήνες έχουν «δανεισθεί» σε υπηρεσίες της Αττικής και σε πολιτικά αεροδρόμια τουριστικών νησιών της χώρας.

Αχαΐα

Το πρόβλημα δεν είναι καινούργιο. Εχει αναδειχθεί δημοσιογραφικά σε διάφορες φάσεις του, ωστόσο, παραμένει ανεπίλυτο γιατί εμμένει στην πολιτική των Αποσπάσεων το Αρχηγείο της ΕΛΑΣ, σε βάρος των υπηρεσιακών αναγκών της Αχαΐας και της Περιφέρειας γενικότερα.

Ανω των 120 των αχαιών ενστόλων τους τελευταίους μήνες έχουν «δανεισθεί» σε υπηρεσίες της Αττικής και σε πολιτικά αεροδρόμια τουριστικών νησιών της χώρας.

Ομως, η αποδυνάμωση του επιχειρησιακού σκέλους της τοπικής ΕΛΑΣ δεν αφορά μόνο τους αποσπασθέντες σε υπηρεσίες της Αττικής και των νησιών. Επιπροσθέτως, επίκεινται 30 συνταξιοδοτήσεις, ενώ άνω των 100 ατόμων είναι το προσωπικό στα γραφεία με προσωποπαγή χαρακτηριστικά, που δεν αφήνουν περιθώρια για αξιοποίησή τους σε μάχιμες υπηρεσίες.

Ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χάρης Τσίτσικας, μιλώντας χθες στην «Π», εξέφρασε ζωηρές επιφυλάξεις για το υπό εκτέλεση έργο της τοπικής ΕΛΑΣ τον επόμενο καιρό:

«Η κατάσταση έχει φθάσει πλέον στο απροχώρητο. Διαμαρτυρηθήκαμε και στο παρελθόν, αλλά τώρα η “αποψίλωση” της Αστυνομικής Διεύθυνσης Αχαΐας έχει κτυπήσει κόκκινο. Δεν μπορούμε πλέον να ανεχθούμε πρόσθετη αφαίρεση ένστολων. Αντιθέτως πρέπει να επιστρέψουν στις οργανικές θέσεις τους όσοι έχουν αποσπασθεί σε άλλες υπηρεσίες της χώρας».

Ο κ. Τσίτσικας θεωρεί ρεαλιστική την προτροπή του για τον εξής λόγο:

«Ανακοινώθηκε πρόσφατα η πρόσληψη 300 ειδικών φρουρών. Ας υπηρετήσουν όλοι στην Αττική, αρκεί να επιστρέψουν στην Αχαΐα όσοι έχουν αποσπασθεί στο λεκανοπέδιο. Η σεζόν που έρχεται προοιωνίζεται βαρύ όγκο δουλειάς για την ΕΛΑΣ Αχαΐας και μόνο αν είναι ενισχυμένες οι δυνάμεις της θα ανταποκριθεί επαρκώς στα καθήκοντά της».

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Ακριβότερη η φοιτητική στέγη, με «καπέλο» 10% φέτος τα διαμερίσματα

Ναυάγιο στη Σικελία: Βρέθηκε νεκρή η 18χρονη κόρη του Μάικ Λιντς

Καρκίνος πνεύμονα: Άρχισαν οι πρώτες δοκιμές εμβολίου mRNA

Αγρίνιο: Πυροσβεστικό όχημα παρέσυρε και τραυμάτισε σοβαρά ηλικιωμένο

Πάτρα: Ένταση στην Κανακάρη για διπλοπαρκάρισμα, έκρηξη Στριφτούλια για υπέρμετρη αυστηρότητα της Τροχαίας