Συναγερμός σε βάση του ΝΑΤΟ στη Γερμανία

Το απόγευμα της Παρασκευής, μια ανάρτηση στον λογαριασμό Χ του στόλου AWACS του ΝΑΤΟ ανέφερε ότι το επίπεδο ασφαλείας είχε επανέλθει στο προηγούμενο επίπεδο. Είπε ότι η προσωρινή αύξηση ήταν «προληπτικό μέτρο».

ΝΑΤΟ

Aυξήθηκαν σημαντικά τα επίπεδα ασφαλείας σε μια αεροπορική βάση του ΝΑΤΟ στη Δυτική Γερμανία εξαιτίας μιας πληροφορίας που έκανε λόγο για «πιθανή απειλή».

Όπως αναφέρει το Associated Press η ανακοίνωση αργά το βράδυ της Πέμπτης αναφορικά με την αύξηση των επιπέδων ασφαλείας στη βάση στο Γκάιλενκιρχεν δεν έδινε περαιτέρω λεπτομέρειες για την φύση της απειλής, ανέφερε ωστόσο πως όλοι οι εργαζόμενοι που δεν σχετίζονται άμεσα με την εν λόγω επιχείρηση, επέστρεψαν στις οικίες τους ως μέτρο πρόληψης.

Στην αεροπορική βάση του Γκάιλενκιρχεν, κοντά στα σύνορα με την Ολλανδία, σταθμεύουν τα αεροσκάφη επιτήρησης του Συστήματος Προειδοποίησης και Ελέγχου της Συμμαχίας (AWACS).

Το απόγευμα της Παρασκευής, μια ανάρτηση στον λογαριασμό Χ του στόλου AWACS του ΝΑΤΟ ανέφερε ότι το επίπεδο ασφαλείας είχε επανέλθει στο προηγούμενο επίπεδο. Είπε ότι η προσωρινή αύξηση ήταν «προληπτικό μέτρο».

Το γερμανικό πρακτορείο ειδήσεων dpa ανέφερε ότι ένας δημοσιογράφος είδε περιπολικά της αστυνομίας στο χώρο της αεροπορικής βάσης και περιμετρικά από αυτόν. Η αστυνομία επιβεβαίωσε μια επιχείρηση το βράδυ της Πέμπτης, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες.

Την περασμένη εβδομάδα, μια μεγάλη αεροπορική βάση της γερμανικής πολεμικής αεροπορίας κοντά στην Κολωνία αποκλείστηκε για αρκετές ώρες υπό τον φόβο ότι η παροχή νερού της μπορεί να είχε παραβιαστεί, ωστόσο η έρευνα δεν βρήκε στοιχεία για τέτοιο σαμποτάζ.

Υπήρξαν επίσης αναφορές για ύποπτες παρατηρήσεις στο Geilenkirchen, και ένα άτομο συνελήφθη για ανάκριση κοντά στη βάση, ανέφερε τότε το dpa, αλλά αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε τίποτα το ασυνήθιστο.

Διαβάστε επίσης:

 

 

Καιρός: Αλλαγή σκηνικού την επόμενη εβδομάδα με βροχές – Τι αναφέρει ο Θ. Κολυδάς

Υπουργείο Παιδείας: Προσλήψεις 14.641 εκπαιδευτικών πρωτοβάθμιας σε ειδική αγωγή και γενική εκπαίδευση

Χαλκιδική: Το παιχνίδι στο λούνα παρκ άντεχε μόλις 60 κιλά

ΔΥΠΑ: Δημοσιεύτηκαν οι προσωρινοί πίνακες για τα voucher βιβλίων