Κλιμακώνεται ο «εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ: Aντιπαραθέσεις και στο βάθος πρόταση μομφής

Πεδίο νέας σύγκρουσης στην ΚΕ Σεπτεμβρίου.

ΣΥΡΙΖΑ

Σε αχαρτογράφητα νερά οδεύει πλέον ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς μαίνεται ο άτυπος εμφύλιος που έχει ξεσπάσει στο εσωτερικό του κόμματος.

Μετά τον Παύλο Πολάκη και η Κατερίνα Νοτοπούλου, που ανήκει στην ομάδα των 87, έθεσε θέμα ηγεσίας, ενώ και ο Χρήστος Σπίρτζης κάλεσε τον Στέφανο Κασσελάκη να παραιτηθεί. Ο πρόεδρος καταγγέλλει οργανωμένο σχέδιο για τον καθημερινό εξευτελισμό του ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να φτάσει απαξιωμένος στο συνέδριο και μετά να εμφανιστεί «σωτήρας» επιλεγμένος από τη διαπλοκή, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά.

Αμφισβήτηση κι έντονες επικρίσεις

Η αμφισβήτηση κι οι έντονες επικρίσεις στελεχών προς την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και οι σκληρές απαντήσεις του προέδρου, δείχνουν ότι το «πολεμικό» σκηνικό που διαμορφώνεται θα οδηγήσει σύντομα σε μετωπική σύγκρουση και θα μεταφερθεί στο πεδίο της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεδριάζει στο τέλος της πρώτης εβδομάδας του Σεπτεμβρίου. Αυτό θα είναι το βασικό πεδίο εσωκομματικής σύγκρουσης, το οποίο θα κρίνει τις επομενες εξελίξεις.

Το ενδιαφέρον στρέφεται στο εάν όσοι αμφισβητούν τον Στέφανο Κασσελακη θα επιλέξουν να προχωρήσουν σε πρότασης μομφή προς την ηγεσία, η οποία ωστόσο για να περάσει απαιτείται το 50% +1 των μελών της Κεντρικής Επιτροπής. Σε κάθε περίπτωση, όλα τα σενάρια θα είναι ανοικτά, ματαξύ των οποίων και το ενδεχόμενο νέων αποχωρήσεων το επόμενο διάστημα.

Στο πολύπλοκο σκηνικό που έχει συντεθεί οι εξελίξεις τρέχουν και οι ζυμώσεις συνεχίζονται. Είναι χαρακτηριστικό ότι το τελευταίο 24ωρο στελέχη από τους 87, όπως ο Χρήστος Σπίρτζης, για πρώτη φορά διατυπώνουν ευθέως πρόταση για παραίτηση του προέδρου. Ο Στέφανος Κασσελάκης δηλώνει αποφασισμένος να αντιμετωπίσει ευθέως οποιαδήποτε εσωκομματική αμφισβήτηση, έχοντας καλέσει επικριτές και αμφισβητίες να ξεκαθαρίσουν τις πραγματικές τους προθέσεις.

Στ. Κασσελάκης: Ζητώ από όλους καθαρή θέση τώρα – Με τους τραπεζίτες και τον Μητσοτάκη ή με την κοινωνία;
Πριν από λίγο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με νέα ανάρτηση και επικαλούμενος δημοσίευμα, κάνει λόγο για «απόφαση τραπεζιτών, που αφορά τριπλασιασμό μισθών και μπόνους φτάνοντας τις ετήσιες αποδοχές τους από 1 έως 1,5 εκατ. ευρώ.

Οι τράπεζες διασώθηκαν με χρήματα του ελληνικού λαού, που μάτωσε τα χρόνια της κρίσης», αναφέρει ο κ. Κασσελακης, κι ενώ όπως αναφέρει «το τραπεζικό σύστημα έχει τις υψηλότερες χρεώσεις σε συναλλαγές, μηδαμινά επιτόκια καταθέσεων και υψηλότατα δανεισμού, με τον μικροεπιχειρηματία να μην έχει πρόσβαση σε δανεισμό. Αυτό είναι το τραπεζικό σύστημα Μητσοτάκη. Οριζόντιες χρεώσεις για όλους, αποκλεισμός για τους πολλούς, ευνοϊκή μεταχείριση για τους λίγους και “εκλεκτούς”».

Πηγή: ertnews

Διαβάστε επίσης:

 

Ο ιός του Δυτικού Νείλου έφτασε στην Πάτρα: Στο Μιντιλόγλι το 5ο κρούσμα στην Αχαΐα, δόθηκε εντολή για ψεκασμούς

Χαλκιδική: «Κυνηγητό» και δικαστήρια του ιδιοκτήτη του μοιραίου λούνα παρκ με τον δήμο Θερμαϊκού και την ΕΛΑΣ

Ναυάγιο στο Παλέρμο: Η Χάνα Λιντς βρέθηκε μόνη στην καμπίνα της, χωριστά από τον πατέρα της και τις άλλες σορούς

ΔΥΠΑ και ΕΦΚΑ: Οι πληρωμές για την περίοδο 26 με 30 Αυγούστου

Σαν σήμερα 24 Αυγούστου 1975 το Πενταμελές Εφετείο Αθηνών, εκδίδει την απόφασή του΄ θάνατος για τους Παπαδόπουλο, Παττακό και Μακαρέζο, τι άλλο συνέβη