Σέρρες: Μεγάλη φωτιά σε δημοτικό σχολείο, καταστράφηκε ολοσχερώς η οροφή ΒΙΝΤΕΟ

Στο «μικροσκόπιο» βίντεο από κάμερα για τη φωτιά που ξέσπασε σε σχολείο στις Σέρρες

Σέρρες

Η οροφή κτιρίου του Δημοτικού Σχολείου Νέου Σουλίου, στις Σέρρες έγινε στάχτη, έπειτα από τη φωτιά που ξέσπασε το βράδυ της Κυριακής (25/08).

Η φωτιά, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, ξέσπασε πίσω από το νεόδμητο κτίριο, υπό άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία και αναπτύχθηκε ως και την οροφή, την οποία και έκαψε ολοσχερώς. Μάλιστα, επειδή στην οροφή υπάρχει θερμομόνωση, ενισχύθηκε ραγδαία η εξάπλωση της πυρκαγιάς.

Όπως μετέφερε στο enikos.gr ο πρόεδρος της κοινότητας του Νέου Σουλίου, Βρέττας Αριστοτέλης, «η οροφή του κτιρίου που εγκαινιάστηκε μόλις δύο χρόνια πριν κάηκε ολοσχερώς, αφού η φωτιά ενισχύθηκε και από τα υλικά που είχαν τοποθετηθεί στο πλαίσιο της θερμομόνωσης. Ευτυχώς, όμως το εσωτερικό του κτιρίου παρέμεινε άθικτο. Οι ζημιές θα αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατό, καθώς πλησιάζει και η έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς».

Επιπλέον, στον προαύλιο χώρο του σχολείου πολλές φορές συγκεντρώνονται παιδιά και παίζουν, αλλά σύμφωνα με τον ίδιο, «ευτυχώς εκείνη τη στιγμή δεν υπήρχαν».

Στο «μικροσκόπιο» βιντεοληπτικό υλικό 

«Δεν ξέρουμε πώς ξέσπασε η φωτιά, καθώς και οι έρευνες των Αρχών βρίσκονται σε εξέλιξη. Παρόλα αυτά, θα εξεταστεί και το υλικό από κάμερα που έχει το σχολείο προκειμένου να ρίξουμε “φως” στην αιτία», πρόσθεσε ο κ. Βρέττας.

Για την κατάσβεση επιχείρησαν 12 πυροσβέστες με 6 οχήματα, καθώς και υδροφόρες των ΟΤΑ και λίγο μετά τη 1 τα μεσάνυχτα είχαν θέσει τη φωτιά υπό έλεγχο.