Συνεχίζεται η άνοδος για το αεροδρόμιο Αράξου: Απογειώνεται με 160.000 επιβάτες

Αύξηση 15% στον αριθμό πτήσεων του Σεπτεμβρίου

ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΑΡΑΞΟΥ Ο Αραξος θα υποδεχθεί περισσότερες πτήσεις τον επόμενο μήνα

Η «απογείωση» του αεροδρομίου του Αράξου συνεχίζεται και ο στόχος της μετακίνησης των 150.000 επιβατών για την σεζόν όχι μόνο θα επιτευχθεί, αλλά, σύμφωνα με τις τελευταίες εκτιμήσεις, θα ξεπεράσει τους 160.00 επιβάτες.

Μετά την αύξηση 15% που καταγράφηκε τον Ιούνιο, η άνοδος θα συνεχιστεί και τον Σεπτέμβριο, όπου, σύμφωνα με πληροφορίες, το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει 94 συνολικά πτήσεις.

Αυτό σημαίνει μια αύξηση περίπου κατά 15% μεγαλύτερη σε σχέση με το 2023, με «όχημα» τις δύο πτήσεις εβδομαδιαίως από και προς το Ισραήλ.

Ο Αύγουστος, που ολοκληρώνεται το Σάββατο, κλείνει εξαιρετικά, με 120 προγραμματισμένες πτήσεις και πολλές ακόμη από ιδιωτικά τζετ που μεταφέρουν τουρίστες με «βαρύ» πορτοφόλι. Μάλιστα, οι πληροφορίες λένε ότι στα αεροδρόμιο του Αράξου θα πραγματοποιούνται πτήσεις τουλάχιστον μέχρι τις 20 Οκτωβρίου, οπότε και, περίπου, θα ολοκληρωθεί η καλοκαιρινή σεζόν.

Με τα δεδομένα αυτά, η ανοδική πορεία του Ιουνίου και του Σεπτεμβρίου, σε σχέση με το 2023, δείχνει ότι την φετινή σεζόν το αεροδρόμιο της Δυτικής Αχαΐας θα μετακινήσει παραπάνω από 160.000 επιβάτες.

Αν αναλογιστεί κανείς ότι το 2023 το αεροδρόμιο του Αράξου μετακίνησε συνολικά 139.000 επιβάτες, τότε μιλάμε για μια αύξηση σχεδόν 17% για την φετινή σεζόν.

Και όλα αυτά χωρίς να πληρούνται όλες οι προδιαγραφές για το αεροδρόμιο, όπως για παράδειγμα η καθίζηση στο πάρκινγκ που ακόμα δεν έχει επιδιορθωθεί και διάφορα άλλα ζητήματα υποδομών, οι οποίες χρειάζονται ανακαίνιση.

Πάντως, σύμφωνα με το πρόγραμμα του ΤΑΙΠΕΔ, το 2025 θα είναι έτος που θα ιδιωτικοποιηθεί το αεροδρόμιο και τότε θα δούμε αν θα εκσυγχρονιστεί και θα αλλάξει επίπεδο.

Διαβάστε επίσης:

Καιρός: Επιτέλους δροσίζει από σήμερα, πόσο πέφτει η θερμοκρασία, η πρόγνωση για την Πάτρα

Προφυλακίστηκε πυροσβέστης που κατηγορείται για βιασμό!

Τροχαίο στην Οβρυά: Σε κρίσιμη κατάσταση 19χρονος

Πύργος: Σε «ρίνγκ» μετατράπηκε εκκλησία επειδή η νύφη… πάτησε το πόδι του γαμπρού!

Πάτρα – Ακίνητα: Πάμε για ρεκόρ μεταβιβάσεων – «Τεσσάρι» πουλήθηκε για 770.000 ευρώ

Το «αθέατο» ταξίδι του κ. Χρυσόστομου στην Ιμβρο

Αλλαγές στο επίδομα ανεργίας – Τι χρειάζεται να ξέρετε

Σχολεία: Πότε ανοίγουν μετά το καλοκαίρι, πότε είναι οι επόμενες αργίες