Ναυάγιο στη Σικελία: Ερευνούν για ανθρωποκτονία τον καπετάνιο του Bayesian ΒΙΝΤΕΟ

Το γιοτ «κατασκευάστηκε για να βγαίνει στη θάλασσα με οποιονδήποτε καιρό»

Σικελία - ναυάγιο

Τον καπετάνιο του υπερπολυτελούς σκάφους Bayesian που βυθίστηκε στα ανοικτά της Σικελίας την περασμένη εβδομάδα θα ερευνήσουν οι ιταλικές εισαγγελικές αρχές, ανέφεραν τη Δευτέρα τα ιταλικά μέσα ενημέρωσης που επικαλείται το πρακτορείο Reuters.

Το Reuters, που δεν ήταν σε θέση να επαληθεύσει ανεξάρτητα την απόφαση, σημειώνει πως το να τεθεί υπό έρευνα στην Ιταλία δεν συνεπάγεται ενοχή και δεν σημαίνει ότι θα ακολουθήσουν απαραίτητα επίσημες κατηγορίες.

Ο Τζέιμς Κάτφιλντ, ένας 51χρονος Νεοζηλανδός, ερευνάται για ανθρωποκτονία από αμέλεια και ναυάγιο, ανέφεραν οι εφημερίδες La Repubblica και Corriere della Sera.

Οι δικαστές μίλησαν με τον Κάτφιλντ την Κυριακή για δεύτερη φορά μέσα σε μια εβδομάδα, σημείωσε η La Repubblica, ανακρίνοντάς τον για περισσότερες από δύο ώρες.

Οι εισαγγελείς μπορεί επίσης να ερευνήσουν ένα μέλος του πληρώματος που βρισκόταν σε υπηρεσία όταν χτύπησε η καταιγίδα και επέζησε.

Το υπό βρετανική σημαία Bayesian, ένα σούπερ γιοτ μήκους 56 μέτρων, μετέφερε 22 άτομα όταν ανατράπηκε και βυθίστηκε τη Δευτέρα μέσα σε λίγα λεπτά αφού χτυπήθηκε από μια καταιγίδα πριν από την αυγή, ενώ ήταν αγκυροβολημένο στα ανοικτά της βόρειας Σικελίας.

Δεκαπέντε άτομα επέζησαν, μεταξύ των οποίων και η σύζυγος του Λιντς, στην εταιρεία του οποίου ανήκε το Bayesian. Η 18χρονη κόρη του Λιντς, Χάνα, ήταν μεταξύ των νεκρών.

Αν και το σκάφος είχε πληγεί από ξαφνικό μετεωρολογικό φαινόμενο, ήταν εύλογο να έχουν διαπραχθεί τα αδικήματα της πολλαπλής ανθρωποκτονίας και της πρόκλησης ναυαγίου από αμέλεια, δήλωσε το Σάββατο (24/8) ο επικεφαλής της εισαγγελίας του Termini Imerese, Ambrogio Cartosio.

Το ναυτικό δίκαιο δίνει στον καπετάνιο πλήρη ευθύνη για το πλοίο, το πλήρωμα και όλους τους επιβαίνοντες.

Σύμφωνα με το newsbeast, ο Κάτφιλντ και τα οκτώ μέλη του πληρώματός του που επέζησαν δεν έχουν κάνει ακόμη κανένα δημόσιο σχόλιο για την καταστροφή. «Το Bayesian κατασκευάστηκε για να βγαίνει στη θάλασσα με οποιονδήποτε καιρό», δήλωσε ο Φράνκο Ρομάνι, ναυπηγός αρχιτέκτονας που συμμετείχε στην ομάδα που το σχεδίασε στην εφημερίδα La Stampa σε συνέντευξή του που δημοσιεύθηκε τη Δευτέρα. Είπε ότι είναι πιθανό σκάφος να είχε πάρει νερό από μια πλευρική καταπακτή που είχε μείνει ανοιχτή.

Ο Ρομάνι δήλωσε ότι το πλήρωμα υποτίμησε την κακοκαιρία και ότι θα έπρεπε να είχε βεβαιωθεί ότι όλα τα ανοίγματα είχαν κλείσει και η άγκυρα είχε αφαιρεθεί πριν η καταιγίδα χτυπήσει το σκάφος.

 

Διαβάστε επίσης:

«Σπίτι Μου ΙΙ»: Ποιοι θα έχουν δικαίωμα σε χαμηλότοκα δάνεια με το νέο κύκλο, τι ποσά μπορούν να λάβουν

Πάτρα: 37χρονη έβαλε τέλος στη ζωή της με χάπια στην πλατεία Βουδ

Πύργος: Σε «ρίνγκ» μετατράπηκε εκκλησία επειδή η νύφη… πάτησε το πόδι του γαμπρού!

Κολωνός: Για «συναινετικές πράξεις» κάνει λόγο ο 44χρονος που κατηγορείται για τον βιασμό 16χρονης

Τα οικονομικά μέτρα που θα περιλαμβάνει το «καλάθι» της ΔΕΘ, πού προσανατολίζεται το κυβερνητικό επιτελείο ΒΙΝΤΕΟ