Πάτρα – Προσφυγικά: Έξω φρενών οι κάτοικοι, δεν έχουν τέλος οι… κινούμενοι κάδοι, «ζούγκλα» τα πεζοδρόμια ΦΩΤΟ

Συνεχίζονται οι «μετακομίσεις» κάδων σε Φωκαίας και Πριγκηποννήσων στα Προσφυγικά της Πάτρας.

Πάτρα Χθες το απόγευμα οι κάδοι... τηλεμεταφέρθηκαν στην κανονική τους θέση!
Θυμάστε πριν από μερικές ημέρες που γράφαμε για τους… μετακινούμενους κάδους απορριμμάτων και ανακύκλωσης στη συμβολή των οδών Φωκαίας και Πριγκηποννήσων στη συμβολή των Προσφυγικών;

Για τις συνεχείς κόντρες μεταξύ των κατοίκων για τη θέση στην οποία πρέπει να βρίσκονται οι κάδοι και για τη μεταφορά τους –κυρίως τις   μεταμεσονύκτιες ώρες- από τη μια πλευρά του δρόμου στην άλλη; Ε, λοιπόν, το φαινόμενο όχι μόνο συνεχίζεται, αλλά τείνει να πάρει και διαστάσεις. Βλέπετε όσο είναι σε εξέλιξη τα έργα ανάπλασης στη συνοικία των    Προσφυγικών κι όσο καθυστερεί η τοποθέτηση των πλακιδίων στα πεζοδρόμια, κάποιοι κάτοικοι συμπεριφέρονται όπως θέλουν. Ο γράφων έχει τύχει, μάλιστα, πολλές φορές να είναι «παρών» σε αντεγκλήσεις μεταξύ των κατοίκων για το ποιες είναι οι σωστές θέσεις των κάδων (σε σημείο, μάλιστα, του να πιαστούν κάποιοι στα χέρια!).

Τα τελευταία 24ωρα οι κάδοι αλλάζουν συνεχώς θέσεις και χαρακτηριστικές είναι οι φωτογραφίες που τραβήξαμε. Το πρωί οι πράσινοι κάδοι των απορριμμάτων να βρίσκονται στην αριστερή πλευρά του δρόμου -ακριβώς στη γωνία της οδού Φωκαίας και μπροστά από τα πάρκινγκ κατοίκων πολυκατοικίας!- και το απόγευμα να μεταφέρονται (προφανώς όχι μέσω… διακτίνισης!) στην ακριβώς απέναντι πλευρά του δρόμου, μαζί με τους μπλε κάδους της ανακύκλωσης.

Πάτρα

Οι κάδοι απορριμάτων μεταφέρθηκαν στην αριστερή πλευρά του δρόμου, μπροστά από τα πάρκινγκ των κατοίκων

 

Πάτρα

Από τη δεξιά πλευρά του δρόμου έμειναν μόνοι οι κάδοι ανακύκλωσης

Από τη δημοτική αρχή επαναλήφθηκε η σύσταση-προτροπή προς τους κατοίκους να κάνουν λίγη υπομονή μέχρι να ολοκληρωθούν τα έργα και να αποφεύγουν τις μεταξύ τους εντάσεις. Οπως είχε δηλώσει πρόσφατα στην «Π» ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Μιχάλης Αναστασίου: «Κατανοώ τα παράπονα των δημοτών, όμως δεν μπορεί να γίνει κάτι άλλο. Οσο διαρκούν τα έργα θα υπάρχουν μετακινήσεις κάδων προκειμένου να μη μείνει η περιοχή χωρίς αποκομιδή. Μόλις ολοκληρωθούν τα έργα ανάπλασης στα Προσφυγικά, οι κάδοι θα τοποθετηθούν εκεί που ήταν και όπου θα κρίνουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου Πατρέων». Το θέμα, βεβαίως, είναι πότε θα ολοκληρωθούν τα έργα…

Διαμαρτυρίες κατοίκων και καταστηματαρχών: «Θα μας φάνε τα φίδια!» 

Εξω φρενών είναι κάτοικοι και καταστηματάρχες στην οδό Φωκαίας, καθώς δεν είναι μόνον το θέμα με τους κάδους που μετακινούνται στη συγκεκριμένη περιοχή ή το στένωμα του δρόμου και τη μείωση των θέσεων στάθμευσης, αλλά και τα προβλήματα που δημιουργεί η καθυστέρηση στην ολοκλήρωση της πεζοδρόμησης.

Για την ακρίβεια δεν έχουμε να κάνουμε μόνο με καθυστέρηση στο να μπουν τα πλακάκια στα υπό κατασκευήν εδώ και μήνες πεζοδρόμια, αλλά και με τη μεγάλη βλάστηση που προέκυψε τις τελευταίες εβδομάδες στους κενούς χώρους, που θα έμπαιναν είτε δεντράκια είτε κάποιο άλλο φυτό. «Γράψτε κάτι! Θα μας φάνε τα φίδια! Δεν μπορούμε να βγούμε από τα σπίτια μας!» μας προέτρεψε κάτοικος της οδού Φωκαίας και Εφέσου, ο οποίος δηλώνει έτοιμος να προβεί «και σε νομικές κινήσεις».

Κατόπιν παρότρυνσης των κατοίκων, η εφημερίδα «Πελοπόννησος» βρέθηκε στην περιοχή -η οποία σημειωτέον αποτελεί παραδοσιακό εκλογικό προπύργιο της Λαϊκής Συσπείρωσης και του ΚΚΕ- και κατέγραψε όλα όσα μας καταγγέλθηκαν. Λογικά είναι θέμα χρόνου να υπάρξει η αντίδραση από την πλευρά της δημοτικής αρχής, προκειμένου να καθαριστούν τα παρτέρια και να σταματήσουν τα παράπονα.

Πάτρα Πάτρα

«Μη μας θεωρούν δεδομένους» σχολίασε συνταξιούχος κάτοικος της οδού Φωκαίας και Ιωνίας, ενώ μια ομάδα νεαρών μαθητών και μαθητριών μας έλεγε με νόημα: «Να δούμε πώς θα πηγαίνουμε στο σχολείο το χειμώνα. Θα μας κάνουν να μη χωράμε στο πεζοδρόμιο και να βγαίνουμε στο δρόμο».

Διαβάστε επίσης:

 

Ιός Δυτικού Νείλου – Πανώλη: Θωρακισμένοι, αλλά σε ετοιμότητα – Φίλιας και Μαστοράκου μιλούν στην «Π» για τα κρούσματα

Καιρός: Τριήμερο «αστάθειας» έως το Σάββατο και «φινάλε» του Αυγούστου με βροχές

Ιός Δυτικού Νείλου: Ανησυχία ΕΟΔΥ για την αύξηση των κρουσμάτων, και η Αχαΐα μεταξύ των περιοχών υψηλού κινδύνου

IRIS: Μέχρι τις 2 Σεπτεμβρίου η προθεσμία εγγραφής στο σύστημα άμεσων πληρωμών