Καστοριά: Συναγερμός με αδέσποτο σκύλο που δάγκωσε δύο 8χρονα παιδιά ΦΩΤΟ

Αδέσποτο τσομπανόσκυλο δάγκωσε δύο 8χρονα στην Καστοριά

Σκύλος - επίθεση

Ένα αδέσποτο τσομπανόσκυλο στο Νταηλάκη, της Καστοριάς, προκάλεσε τον απόλυτο τρόμο το απόγευμα της Κυριακής 25 Αυγούστου 2024, όταν επιτέθηκε και δάγκωσε δύο 8χρονα παιδιά που έπαιζαν έξω από τις αυλές των σπιτιών τους.

Το μεγαλόσωμο σκυλί το οποίο βρίσκεται αρκετό καιρό στην περιοχή, είχε δείξει αρκετές φορές τον επιθετικό του χαρακτήρα προς τους κατοίκους αλλά δεν είχε δαγκώσει κανέναν, όπως μεταδίδει η ΕΡΤ.

 Αρχικά, το σκυλί δάγκωσε τον έναν 8χρονο σε αρκετά σημεία του σώματος του, ενώ στην συνέχεια κατάφερε να επιτεθεί και να δαγκώσει και τον φίλο του. Αυτόπτες μάρτυρες του περιστατικού ήταν αρκετοί κάτοικοι, καθώς και η μητέρα του ενός παιδιού, οι οποίοι έτρεξαν στο σημείο και έδιωξαν το σκυλί μακριά από τα παιδιά, τα οποία άμεσα διακομίσθηκαν σε κατάσταση σοκ, στο Γενικό Νοσοκομείο Καστοριάς, οπού τους παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

Ο πατέρας του ενός 8χρονου κατέθεσε μήνυση κατά παντός υπευθύνου και ενημερώθηκε η αρμόδια υπηρεσία του Δήμου Καστοριάς για να περισυλλέξει το ζώο, το οποίο όμως δεν κατάφεραν να εγκλωβίσουν.

Την επόμενη ημέρα από το περιστατικό κατά τις ίδιες πληροφορίες το άγριο τσομπανόσκυλο φαίνεται να επιτέθηκε και σε μία ηλικιωμένη γυναίκα, την οποία ευτυχώς δεν κατάφερε να δαγκώσει.

Αδέσποτο τσομπανόσκυλο δάγκωσε δύο 8χρονα στην Καστοριά Καστοριά Καστοριά