Στη Ναύπακτο το Σάββατο η Μενδώνη: Εγκαίνια του Μουσείου στο Κάστρο

Εγκαίνια του Μουσείου του Κάστρου Ναυπάκτου παρουσία της Λίνας Μενδώνη

μενδώνη-γλυπτά-παρθενώνας

Εγκαίνια  Μουσείου Κάστρου Ναυπάκτου και  των έργων «Συντήρηση και Αποκατάσταση νοτιοανατολικού τμήματος των οχυρώσεων Ναυπάκτου» και «Στερέωση και Αποκατάσταση Βεζίρ Τζαμιού και Οθωμανικών Κρηνών» από την Υπουργό Πολιτισμού Δρ Λίνα Μενδώνη

​Στις 31 Αυγούστου 2024, θα πραγματοποιηθούν στο Κάστρο Ναυπάκτου τα εγκαίνια του Μουσείου του Κάστρου και των έργων συντήρησης και αποκατάστασης των νοτιοανατολικών οχυρώσεων της πόλης, του Βεζίρ Τζαμιού και των Οθωμανικών Κρηνών, που υλοποιήθηκαν από την Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας.

Τα εγκαίνια θα τελέσει η Υπουργός Πολιτισμού Δρ Λίνα Μενδώνη.

Στις 19.30 θα τελεστούν τα εγκαίνια του Μουσείου και θα ακολουθήσει ξενάγηση στους εκθεσιακούς χώρους. Στις 20.30, στο ανώτερο διάζωμα του Κάστρου (Ίτς Καλέ), θα γίνει σύντομη παρουσίαση των έργων που υλοποίησε η Εφορεία Αρχαιοτήτων Αιτωλοακαρνανίας και Λευκάδας στη Ναύπακτο το διάστημα 2020-2024 από τη Γενική Διευθύντρια Αρχαιοτήτων και Πολιτιστικής Κληρονομιάς του ΥΠΠΟ Δρ Ολυμπία Βικάτου.

Την εκδήλωση θα πλαισιώσει μουσικά η Παπαχαραλάμπειος Χορωδία Ναυπάκτου, με την υποστήριξη του Δήμου Ναυπακτίας.

Θα προηγηθεί της εκδήλωσης των εγκαινίων τελετή αναγόρευσης της Δρ Ολυμπίας Βικάτου ως επίτιμης δημότη Ναυπάκτου από τον Δήμαρχο Ναυπακτίας, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 18.00 στον χώρο του Δημαρχείου.