«Η ιστορία της Μισέλ»: Παρουσίαση βιβλίου του Αιγιώτη συγγραφέα Νικ Όκουν στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Αιγιαλείας.

Παρουσίαση

Το μυθιστόρημα «Η ιστορία της Μισέλ» του Νίκου Οικονομόπουλου, που το υπογράφει ως Νικ Όκουν, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις anima και θα παρουσιαστεί στο Αίγιο την Κυριακή 1η Σεπτεμβρίου 2024, στις 7μ.μ., στο Αρχοντικό Παναγιωτόπουλου.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν η Ελένη Σταθοπούλου, ποιήτρια, συγγραφέας και επιμελήτρια της έκδοσης και η Βάνα Μπεντεβή, ιστορικός, συγγραφέας και κριτικός λογοτεχνίας. Τον συντονισμό θα κάνει ο δημοσιογράφος – ερευνητής Μάκης Εξαρχόπουλος. Στην παρουσίαση θα παραστεί και η σύζυγος του συγγραφέα Βούλα Ραμπαβίλα Οικονομοπούλου.

Ο Νίκος Οικονομόπουλος γεννήθηκε στο Αίγιο το 1940 και ήταν γιός του Κωνσταντίνου Οικονομόπουλου από την Πάτρα και της Μαρίας Σπανού από την Κόρινθο. Το 1966 έφυγε για την Αμερική και εγκαταστάθηκε στο Νιου Τζέρσεϊ, όπου ήταν ο μεγαλύτερος αδελφός του. Για πολλά χρόνια εργάστηκε στον χώρο της εστίασης. Ο γάμος του, το 1973, με την Παρασκευή Ραμπαβίλα, καταγόμενη επίσης από την περιοχή του Αιγίου, του χάρισε δύο κόρες, τη Μαρία και τη Γεωργία.

Στη δεκαετία τού 1960 επισκέφθηκε για ένα διάστημα το Παρίσι, το οποίο αποτελεί και τον χώρο, όπου αναπτύσσεται η δράση του μοναδικού μυθιστορήματος που έγραψε με τίτλο «Η ιστορία της Μισέλ», που όμως δεν ευτύχησε να το δει να εκδίδεται, αφού το 2020 έφυγε από τη ζωή.

Λίγα λόγια για το έργο

Η νεαρή δημοσιογράφος Μισέλ Μαρσέ στην κηδεία του μεγαλογιατρού πατέρα της Ζαν Μαρσέ διαπιστώνει ότι δεν υπάρχει κανένας συγγενής. Όταν θα γυρίσουν σπίτι η Μάριον, με την οποία μεγάλωσε και για την οποία δεν νιώθει αγάπη παρά μίσος, θ’ αρχίσει να της διηγείται μια παράξενη ιστορία, που την αφορά. Τελικά, η Μισέλ είναι η κόρη του πατέρα της; Και η Μάριον, που τα ξέρει όλα αυτά ποια είναι; Τί θα κάνει η μικρή όταν μάθει την αλήθεια;

Η εκδήλωση πραγματοποιείται υπό την αιγίδα της Αντιδημαρχίας Πολιτισμού και Αθλητισμού του Δήμου Αιγιαλείας.