Κατρακύλα φέρνει ο «μαύρος Σεπτέμβρης»

Ο Νίκος Νικολόπουλος είναι Πρόεδρος Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος Ελλάδος.

Η αγανάκτηση, η οργή και η απογοήτευση είναι αισθητές σε όλη την ελληνική επικράτεια τον τελευταίο χρόνο, ειδικά μετά τις ευρωεκλογές.

Στα βίντεο που αναρτώνται στα κοινωνικά δίκτυα, τις βλέπεις, τις ακούς, τις ζεις καθημερινά αρκεί να έχεις μάτια και αυτιά ανοιχτά.

Ο λαός αναγκαστικά έχει περιοριστεί και καλύπτει τα πολύ απαραίτητα τις βασικές βιοτικές ανάγκες του. Οι φτωχοποιημένοι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι εμπερίστατοι, οι άστεγοι που περιφέρονται στις πόλεις αβοήθητοι, πιστοποιούν την κοινωνική αναλγησία της κυβέρνησης και τα μεγάλα καυτά προβλήματα, που έφερε η ακολουθούμενη μνημονιακή οικονομική συνταγή μέχρι και σήμερα.

Πού να το πεις και να σε πιστέψουν ότι οι Ελληνίδες και οι Ελληνες είμαστε οι τελευταίοι σε αγοραστική δύναμη;

Η οικονομία ΔΕΝ καθορίζεται από τις «ανακοινώσεις» της κυβέρνησης και των ΜΜΕ. Φαίνεται στις υπεραγορές τροφίμων και στις αντλίες βενζίνης. Τα δύο αυτά γεγονότα καθορίζουν, παραδοσιακά, την ψήφο στις εκλογές, όπως κατέδειξε και η πρόσφατα δημοσιευθείσα δημοσκόπηση της γνωστής εταιρείας ερευνών Interview.

Αυτοεκπληρούμενη προφητεία χαρακτηρίστηκε η σοκαριστική εξέλιξη που κατατάσσει πέμπτο κόμμα τον ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη στις προτιμήσεις των ψηφοφόρων, ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτει και τη μεγάλη πτώση της εκλογικής απήχησης της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Και να σκεφτεί κανείς πως τα πολύ δύσκολα δεν έχουν έρθει ακόμα. Τα πολύ δύσκολα έρχονται από τον Σεπτέμβρη, όταν θα επιστρέψουν και οι τελευταίοι παραθεριστές και τα οικονομικά περιθώρια για έστω αποσπασματικά και περιορισμένης εμβέλειας μέτρα, που θα ανακοινώσει στη ΔΕΘ ο Μητσοτάκης, θα είναι μηδαμινά.

Στην κατάσταση αυτή, της πολιτικής αποσύνθεσης που βρισκόμαστε, εμείς οι Ελληνες Χριστιανοδημοκράτες, εξακολουθούμε με επιμονή, να υποστηρίζουμε κάθε προσπάθεια που προτείνει ως μόνη πολιτική λύση από την κοινωνικοπολιτική κατρακύλα -που δεν έχει πάτο- την ενιαία μετωπική σύμπραξη του πολυδιασπασμένου πατριωτικού χώρου, δηλαδή τη δημιουργία μιας ενωτικής πολυσυλλεκτικής πρωτοβουλίας.

Αποτελεί πολιτική νομοτέλεια και εν τέλει θα γίνει η δυνατή και ποθούμενη «εθνική Ελλάδος», κατά βάση από τον κατακερματισμένο πολιτικό αντισυστημικό χώρο!

Αλήθεια, με όσα συμβαίνουν γύρω μας αλλά και διεθνώς, δύναται η παρέα του Μαξίμου να αισθάνεται άνετη και ασφαλής;

Η πολιτική κατάσταση που διαμορφώνεται είναι εξαιρετικά δύσκολη, και η αναζήτηση λύσεων επιβάλλεται να βασισθούμε σε εθνικά πατριωτικά κριτήρια.

Μόνον έτσι μπορεί να ανατραπεί η κατρακύλα της χώρας και να δοθεί μια νέα ελπίδα στους πολίτες, που τώρα νιώθουν προδομένοι από το υπάρχον πολιτικό σύστημα.