“Πάτρα Ενωμένη” – Κώστας Σβόλης για την συνεδρίαση Λογοδοσίας: Η Δημοτική Αρχή, ως συνήθως, νίπτει τας χείρας της

Τι αναφέρει για τις απαντήσεις που δεν έλαβε στα ερωτήματα που έθεσε.

Πάτρα

“Δια των δημοτικών μας συμβούλων και του Προέδρου της Κοινότητας Ακταίου, θέσαμε στη συνεδρίαση λογοδοσίας του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Πατρέων, στις 28/8/2024, θέματα που αφορούν τις Κοινότητες Καλλιθέας (θέμα ύδρευσης και άρδευσης), Αραχωβιτίκων (θέμα πλατείας και παιδικής χαράς), Σαραβαλίου (θέματα καθαριότητας, οδοποιίας, παιδικής χαράς, προστασίας φυσικού περιβάλλοντος, πυροπροστασίας, ύδρευσης, αποχέτευσης και ανέγερσης ανδριάντα Κολοκοτρώνη), Ακταίου (λειτουργία επιχείρησης αποθήκευσης υγρών καυσίμων) και θέμα που αφορά τις δράσεις του Δήμου Πατρέων για την προαγωγή δημόσιας υγείας”.

Αυτό σημειώνει σε ανακοίνωσή της η δημοτική παράταξη “Πάτρα Ενωμένη” με αφορμή την χθεσινή ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας της δημοτικής αρχής και συνεχίζει: “Ελπίζουμε η Δημοτική Αρχή να εκλάβει τις ερωτήσεις μας ως ανησυχία των πολιτών και να δρομολογήσει τις λύσεις, αλλά αν κρίνουμε από την απάντηση για το θέμα της λειψυδρίας στην Κοινότητα Καλλιθέας, μάλλον θα απογοητευτούμε στο προσεχές μέλλον.

Σε εποχή που πολλοί Δήμοι μαστίζονται από το φαινόμενο της λειψυδρίας και αναζητούν λύσεις σε πηγές, γεωτρήσεις, φράγματα, συστήματα αφαλάτωσης κ.α., ο Δήμος Πατρέων αντιμετωπίζει τη λειψυδρία, σε Κοινότητες όπως την Καλλιθέα, με την εύκολη και βολική απάντηση ότι οι ευθύνες βαραίνουν τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Η Δημοτική Αρχή, ως συνήθως, νίπτει τας χείρας της.

Έχουμε την ευλογία να έχουμε το φράγμα Αστερίου (Πείρου – Παραπείρου) και ο Δήμαρχος αρνήθηκε να υλοποιήσει απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να συσταθεί διαδημοτικός φορέας για τη διαχείριση του ύδατος του φράγματος.

Ενημερωθήκαμε από τη διοίκηση της ΔΕΥΑΠ ότι για τη λύση του προβλήματος θα απαιτηθούν πολλά χρόνια, αφού δεν υπάρχει δυνατότητα να διυλισθεί μεγαλύτερη ποσότητα από το νερό του φράγματος. Δηλαδή, μετά από όλα τα χρόνια διοίκησης της Λαϊκής Συσπείρωσης, είμαστε ακόμα στο ίδιο σημείο.

Υπομονή, λοιπόν, για τους πολίτες της Πάτρας αφού ο Δήμος έχει τη λύση: «Εμφιαλωμένο νερό»”.