Πάτρα – Κλήση διευθυντών σχολείων σε απολογία: Πώς σχολιάζει η δημοτική αρχή τη στάση των παρατάξεων

Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσε.

Κλήση Φωτογραφία αρχείου

«Ιδιαίτερα ενοχλημένες εμφανίστηκαν χθες οι παρατάξεις της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ και οι «ανεξάρτητοι» του ΣΠΙΡΑΛ στο Δημοτικό Συμβούλιο, λόγω ψηφίσματος που κατέθεσε η Δημοτική Αρχή, με το οποίο κατήγγειλε τις κλήσεις σε απολογία και τις απειλές καθαίρεσης από τη Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Αχαΐας, των διευθυντών σχολείων που συμμετέχουν στην απεργία – αποχή που έχουν εξαγγείλει οι ΑΔΕΔΥ – ΟΛΜΕ – ΕΛΜΕ Αχαΐας, ενάντια στην αντιδραστική “αξιολόγηση”».

Αυτό αναφέρει η δημοτική αρχή σε ανακοίνωσή της σχετικά με την στάση των δημοτικών παρατάξεων όσον αφορά το ψήφισμα ενάντια στην κλήση διευθυντών σχολείων σε απολογία.

Συνεχίζοντας η ανακοίνωση, σημειώνονται τα εξής: «Ακούστηκαν κατηγορίες προς τη Δημοτική Αρχή ότι λέει ψέματα (!) για το θέμα, ένα θέμα που το έχουν καταγγείλει οι Σύλλογοι των Εκπαιδευτικών, των Γονέων, έχουν γίνει παραστάσεις διαμαρτυρίας κοκ. Οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ μίλησαν υποκριτικά για το «ιερό δικαίωμα» στην απεργία, που όμως καμία σχέση δεν έχει κατ’ αυτούς με το συγκεκριμένο περιστατικό! Αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα της αξιολόγησης για να ελέγχεται η επίδοση των εκπαιδευτικών και να βελτιώνονται τα σχολεία, λες και αυτός είναι ο στόχος της αξιολόγησης που οργανώνει το Υπουργείο Παιδείας και όχι ο έλεγχος της εφαρμογής των αντιεκπαιδευτικών πολιτικών στα σχολεία!

Εντάξει ο (καθηγητής) κ. Ψωμάς, που αποχώρησε διαμαρτυρόμενος από τη συνεδρίαση μαζί με τον έτερο δημοτικό σύμβουλο του Σπιράλ, κ. Θ. Δούρο, καθώς σταθερά διαφωνεί με τα να συζητούνται πολιτικά ζητήματα, γιατί θεωρεί το Δημοτικό Συμβούλιο «αναρμόδιο». Καμία έκπληξη και για τη στάση της κυβερνητικής παράταξης «Πάτρα Ενωμένη», που στηρίζει την πολιτική της Νέας Δημοκρατίας. Όμως, ο λαός της Πάτρας και οι εργαζόμενοι πρέπει να βγάλουν συμπεράσματα απ’ τη στάση της δημοτικής παράταξης του ΠΑΣΟΚ «Πάτρα σπουδαία και πάλι», που επιχειρεί πολλάκις να εμφανιστεί φιλεργατικό και φιλολαϊκό.

Αποκαλύπτεται ακόμα μια φορά η στρατηγική σύμπλευση των συστημικών παρατάξεων, όταν μπαίνουν επί τάπητος κεντρικές διαχρονικές επιλογές των Κυβερνήσεων και της ΕΕ, όπως είναι η ιδιωτικοποίηση της Παιδείας, η κατηγοριοποίηση των σχολείων, το χτύπημα των δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών».