Πάτρα – Ψωμάς: Ζήτησε σχεδιασμό, αλλά δεν άκουσε

Ο Π. Ψωμάς με παρεμβάσεις του τόνισε ότι δεν έλαβε σαφείς απαντήσεις από τη δημοτική Αρχή

Ψωμάς

Τη μεγαλύτερη ένταση προκάλεσαν οι ερωτήσεις του «σπιράλ» στη χθεσινή ειδική συνεδρίαση Λογοδοσίας του δημοτικού συμβουλίου της Πάτρας.
Η παράταξη του Πέτρου Ψωμά ζήτησε απαντήσεις το τρένο και το λιμάνι, τη δημοτική περιουσία και τα αναπάντητα αιτήματα των δημοτών.
Ο σύμβουλος Θάνος Δούρος στην ερώτηση που κατέθεσε, επισήμανε: «Τι σχεδιασμός υπάρχει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια και ποια πρόοδο μπορούμε να περιμένουμε στα θέματα ‘’τρένο’’ και ‘’παλιό λιμάνι’’»;.

Ο αντιδήμαρχος Εργων Παναγιώτης Μελάς απάντησε: «Το έχουμε συζητήσει ξανά. Κορυφαία στιγμή ήταν η διεκδίκηση του παραλιακού μετώπου.

Πλέον, είναι σχεδόν έτοιμη η σύμβαση για τη μελέτη ανάπλασης. Εχουμε διασφαλίσει 12 εκατ. ευρώ από το νέο ΕΣΠΑ και θα διεκδικήσουμε κι άλλα χρήματα. Επικεντρωνόμαστε στο κομμάτι Αγίου Νικολάου μέχρι την Ιχθυόσκαλα και από τις συζητήσεις που έχουμε κάνει με τα μελετητικά γραφεία, ευελπιστούμε ότι του χρόνου θα παραλάβουμε τη μελέτη για να προχωρήσουμε στη δημοπράτηση του έργου».

Για το τρένο τόνισε πως δεν υπάρχει ανάδοχος για να έρθει το τρένο στο Ρίο, «πώς συζητάμε πότε θα έρθει στο λιμάνι; Είναι υποχρεωμένη η κυβέρνηση να απαντήσει τι θα κάνει στην πόλη. Αλλοι βάζουν τα εμπόδια και άλλες είναι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης».

Στη δεύτερη ερώτηση της παράταξης ζητήθηκε ποιος είναι ο σχεδιασμός για πέντε δημοτικά ακίνητα. «Λάγιος, Αγορά Αργύρη, Λουτρά, Θεατράκι Γερμανού, Παράρτημα. Ρωτάμε τι σχεδιασμός υπάρχει για τα συγκεκριμένα δημοτικά ακίνητα και για την αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας γενικά; Θα διεκδικηθούν κονδύλια;» ανέφερε η ερώτηση.

Η αντιδήμαρχος Μιχάλης Αναστασίου τόνισε πως όλα τα ερωτήματα του «σπιράλ» έχουν απαντηθεί στη συνεδρίαση λογοδοσίας στις 13 Μαΐου 2024. «Είναι πέντε σελίδες, αν δεν τις έχετε, να σας τις δώσω. Ερχεστε απλά για να κάνετε ερωτήσεις. Σας τα έχουμε εξηγήσει όλα. Ερχεστε για σόου».
Σε εκείνο το σημείο υπήρξε ένταση, όταν ο Π. Ψωμάς είπε ότι η δημοτική Αρχή διαχειρίζεται δημόσιο χρήμα, με τον πρόεδρο του συμβουλίου Χρήστο Κορδά να τον χαρακτηρίζει «πολιτικό προβοκάτορα» και τον επικεφαλής του «σπιράλ» να απαντά ότι «ενοχλούνται».
Στην τελευταία ερώτηση του «σπιράλ» τονίστηκε ότι έχουν πληθύνει τελευταία οι δημότες που διαμαρτύρονται για την πλημμελή (ή και εντελώς απούσα) ανταπόκριση του Δήμου Πατρέων σε αιτήματά τους.

«Εχετε αλλεργία στα γραπτά. Ρωτάμε αν υπάρχει κάποιο πρωτόκολλο που έχει θεσπίσει ο Δήμος Πατρέων για τον τρόπο και τον χρόνο απόκρισης στα αιτήματα των δημοτών. Υπάρχουν διαδικασίες που έχουν θεσπιστεί; Τηρούνται; Φτάνουν τα αιτήματα στα γραφεία των αντιδημάρχων;» ρώτησε ο Π. Ψωμάς και παρέθεσε συγκεκριμένα αιτήματα ακόμα και από τον Ιούλιο του 2023.

Ο αντιδήμαρχος Διονύσης Πλέσσας αναφέρθηκε στο προσωπικό και τις χρηματοδοτήσεις που δεν έχουν οι Υπηρεσίες για να επιλύουν προβλήματα. «Το 2010 είχαμε 1.467 υπαλλήλους. Σήμερα έχουμε 940 υπαλλήλους. Ποιες κυβερνήσεις έφεραν αυτό το αποτέλεσμα; Είναι αποτέλεσμα των κομμάτων των δικών σας πολιτικών. Από 1/1/24 έως τα μέσα Αυγούστου είχαμε 12.422 αιτήματα και απαντήθηκαν 12.397. Στα ΚΕΠ υποβλήθηκαν 33.848 αιτήματα και επιλύθηκαν όλα. Στο Δημοτολόγιο 5.500 αιτήματα και ικανοποιήθηκαν όλα. Ιδια εικόνα σε όλες τις υπηρεσίες. Για την Πολιτική Προστασία είχαμε 318 αιτήματα και επιλύθηκαν όλα. Στα ογκώδη αντικείμενα είμαστε στο 80-90% των αιτημάτων» απάντησε, μεταξύ άλλων, ο κ. Πλέσσας.

Ο Π. Ψωμάς με παρεμβάσεις του τόνισε ότι δεν έλαβε σαφείς απαντήσεις, τονίζοντας πως για το τρένο και την ανάπλαση του θαλασσίου μετώπου δεν πρόκειται η πόλη να δει τίποτα. Ενώ, τέλος, αμφισβήτησε πως έχουν απαντηθεί όλα τα αιτήματα.

 

Διαβάστε επίσης:

«Κινητό στην Τσάντα»: Τέλος στην χρήση τους στα σχολεία, οι 11 αλλαγές στη νέα σχολική χρονιά

Καιρός: Ισχυρές βροχές, καταιγίδες, μπουρίνια και χαλαζοπτώσεις μέχρι το Σάββατο, ποιες περιοχές θα επηρεαστούν – Έκτκατο Δελτίο Επιδείνωσης

Συνελήφθη 18χρονη για τον βιασμό 20χρονου στη Θεσσαλονίκη

Οσα μας μαθαίνει ο κατακερματισμός του ΣΥΡΙΖΑ: Ενώνονται τα χίλια κομμάτια της κεντροαριστεράς;

Βόλος: Μαζεύτηκαν 95 τόνοι νεκρά ψάρια από την παραλία και η επιχείρηση συνεχίζεται