Αίγιο:  Εμπορική εκπροσώπηση μετά από δύο χρόνια

Με μεγάλη  επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι εκλογές του Εμποροβιοτεχνικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Δήμου Αιγιάλειας

Αίγιο

Μέσα από κύκλωπες και συμπληγάδες βρέθηκε  τρόπος να τεθεί σε ισχύ  το μοναδικό όργανο, η  μοναδική δύναμη των εμπόρων και της επιχειρηματικότητας ενάντια σε κάθε τι που πηγαίνει κόντρα στην μικρομεσαία επιχείρηση και τον μικροέμπορο.

Δευτέρα και Τρίτη 26 και 27 Αυγούστου 2024 διεξήχθησαν οι εκλογές του νεοσύστατου Εμποροβιοτεχνικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Δήμου Αιγιάλειας. Μάλιστα ο σύλλογος ιδρύθηκε  μέσα σε  μόλις  έναν μήνα από τη στιγμή που το πρωτοδικείο όρισε την προσωρινή διοίκηση υπεύθυνη για να φέρει το σύλλογο σε εκλογές . Πραγματοποιήθηκε η εγγραφή μελών, όσων ήταν δυνατόν μέσα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα. Εντέλει  γράφτηκαν 230 εκ των οποίων ψήφισαν 131. Ο λόγος της πίεσης του χρόνου, πέραν των τοπικών θεμάτων , που είχαν  άμεσες συνέπειες για  τους εμπόρους που παρέμειναν  ακέφαλοι για σχεδόν δύο χρόνια, ήταν οι εκλογές της Ομοσπονδίας σε δευτεροβάθμιο όργανο και της ΕΣΕΕ σε τριτοβάθμιο.  Μια δυναμική και μια εκπροσώπηση που θα χανόταν εάν δεν πραγματοποιούνταν εκλογές άμεσα.

Για το Δ,Σ

Πρώτος σε σταυρούς προτίμησης ο Χαράλαμπος Παπαδόπουλος  με 126 ψήφους  που φέρει για τρίτη φορά τον τίτλο του πρώτου σε ψήφους σε αντίστοιχη θέση. Ακολουθούν η δημοσιογράφος Ιωάννα Δημουλά με 69 , ο Χρυσοχόος Κωνσταντίνος Κουλούρης με 51 , ο ιδιοκτήτης καφέ Ιωάννης Λέσης με 46 , ο Ιδιοκτήτης μάρκετ τροφίμων (Ιταλός) Νίκος Αρβανίτης με 39, και η ιδιοκτήτρια φροντιστηρίου ξένων γλωσσών Παπαγιαννοπούλου Αικατερίνη  με 21.

 

Για την ελεγκτική επιτροπή έλαβαν:  οι Καβάγκας Αντώνιος – εμπόριο Μελιού και αγροτικών προϊόντων  55 , Νιγιάννης Ανδρέας –market τροφίμων 51 και Γεωργακόπουλος Παναγιώτης –Τυροκομικά Προιόντα  45

Για την Ομοσπονδία ΟΕΕΣΠ ΚΑΙ Ν.Δ Ελλάδος εκλέχτηκαν τρεις υποψήφιοι

Χαράλαμπος Παπαδόπουλος-Ανταλλακτικά Αυτοκινήτων με 97 σταυρούς, Σπυρίδων Σπυρόπουλος – Εμπόριο Ενδυμάτων με 77 και Ιωάννα Δημουλά με 59 σταυρούς αντίστοιχα.

Ψήφισαν 131 εκ των οποίων ένα άκυρο

Σε ανακοίνωση του Εμποροβιοτεχνικού και Επιχειρηματικού Συλλόγου Δήμου Αιγιάλειας αναφέρονται τα εξής:

«Το νέο Δ.Σ ευχαριστεί θερμά όλους τους εμπόρους και μικροεπιχειρηματίες που η ανησυχία τους για το μέλλον των μαγαζιών  τους και του δήμου μας, τους έκανε να ανταποκριθούν άμεσα στο κάλεσμα μας,  δίνοντας το παρών στις εκλογές του συλλόγου μας.

Υποσχόμαστε πως   θα συνεχίσουμε να είμαστε η φωνή των συναδέλφων μας και θα συνεχίσουμε να παλεύουμε για τα δίκαια αιτήματα μας,  είτε αφορούν την τοπική αυτοδιοίκηση είτε έχουν να κάνουν με την  κεντρική εξουσία . Ήδη βρισκόμαστε σε επαφή και είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασία με όλους τους φορείς της περιοχής για λύσεις σε σοβαρά  θέματα που ταλανίζουν την  τοπική αγορά και οικονομία. Μέσα στον Σεπτέμβριο θα πραγματοποιηθούν οι πρώτες συζητήσεις και συναντήσεις.
Θα επιδιώξουμε διάλογο και συνεργασίες και ευχόμαστε  να συναντήσουμε ανοιχτά  μυαλά  και όχι  αναχρονιστικές αντιλήψεις . Ποτέ δεν βάλαμε μπροστά  κόμματα και χρώματα και πότε δεν σκύψαμε κεφάλι σε καμία μορφή εξουσίας . Θα συνεχίσουμε να κάνουμε αυτό που ξέρουμε πολύ καλά. Μόνο με πάλη, αγώνες και εξωστρέφεια θα διεκδικήσουμε τα αιτήματα μας.

Καλώς ήρθαμε!! και καλώς σας ξαναβρίσκουμε όλους !!

Τέλος μέσα στις επόμενες ημέρες  θα συγκροτηθεί σε σώμα το νέο Δ.Σ όπου θα οριστεί και το νέο Προεδρείο.

Ευχαριστούμε τον Πρόεδρο και το ΔΣ του Εργατικού Κέντρου Αιγίου για την ευγενική παραχώρηση των γραφείων τους για την διεκπεραίωση των εκλογών μας».