Με γιορτή έληξε για φέτος η θερινή δράση των ΚΑΠ του Κοινωνικού Οργανισμού στην Πλαζ ΦΩΤΟ

Διακόσια  συνολικά μέλη και των τριών ΚΑΠΗ, για τους μήνες Ιούλιο κι Αύγουστο, μεταφέρονταν οργανωμένα από τα ΚΑΠΗ στο χώρο της Πλαζ.

ΚΑΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Με μια πολύ όμορφη εκδήλωση ολοκλήρωσε και φέτος τις δράσεις του το Θερινό Στέκι μελών ΚΑΠΗ του Κοινωνικού Οργανισμού του Δήμου Πατρέων.

Διακόσια  συνολικά μέλη και των τριών ΚΑΠΗ, για τους μήνες Ιούλιο κι Αύγουστο, μεταφέρονταν οργανωμένα από τα ΚΑΠΗ στο χώρο της Πλαζ. Η ανάγκη για κολύμβηση και κοινωνική επαφή καλύφθηκε σε μέγιστο βαθμό, καθώς, σύμφωνα από τα στοιχεία, πάνω από εκατό ηλικιωμένοι δεν έχασαν σχεδόν ούτε ένα μπάνιο, δείχνοντας ότι η συγκεκριμένη δράση ήταν κι η μοναδική τους διέξοδος σε ένα πολύ ζεστό καλοκαίρι.

ΚΑΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Ο Πρόεδρος του Κοινωνικού Οργανισμού, Θόδωρος Τουλγαρίδης, εξήρε την προσπάθεια των εργαζομένων του Τμήματος Τρίτης Ηλικίας για την παροχή πολλαπλών κι ποιοτικών υπηρεσίες, παρά την υποστελέχωση των υπηρεσιών για μεγάλο διάστημα. Επίσης άκουσε τα ηλικιωμένα μέλη να ζητούν την ενίσχυση και διατήρηση ομαδικών δραστηριοτήτων (ομάδες χορού, γυμναστικής, χορωδίας κ.ά.) με την έναρξη της φθινοπωρινής περιόδου στα 3 ΚΑΠΗ.

Μεγάλη συμμετοχή είχε η ομάδα Γυμναστικής μελών ΚΑΠΗ που γινόταν 2 φορές την εβδομάδα υπό την κυρία Φουράκη, κατά τη διάρκεια της συγκεκριμένης καλοκαιρινής δράσης.

ΚΑΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Αντιπρόεδρος του ΚΟΔΗΠ Νάνσυ Αγγελακοπούλου, καθώς κι η Διευθύντρια του Οργανισμού Αγγελική Ψαρρού, οι οποίες στις σύντομες παρεμβάσεις τους, τόνισαν ότι στόχος είναι πάντα η επιτυχία τέτοιων δράσεων και η διατήρησή τους παρά τις ελλείψεις σε προσωπικό.

Ιδιαίτερη μνεία είναι έγινε στο προσωπικό του Τμήματος Τρίτης Ηλικίας και ειδικά στις Νοσηλεύτριες, που επέβλεπαν δια ζώσης καθημερινά τη δράση, αλλά και στο βοηθητικό προσωπικό, που ήταν υπεύθυνο για την οργάνωση και καθαριότητα του χώρου.

ΚΑΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Τα ΘΑΛΑΣΣΙΑ ΜΠΑΝΙΑ μελών ΚΑΠΗ γίνονται επί 25 περίπου χρόνια και η σεζόν ολοκληρώθηκε και φέτος με ασφάλεια και χωρίς απρόοπτα. Η πρόληψη (προβολή βίντεο για ασφαλή κολύμβηση που έγινε στην έναρξη, διανομή ενημερωτικού υλικού, καθημερινή υπενθύμιση σε κανόνες), όπως επεσήμανε κι ο Προϊστάμενος του Τμήματος Τρίτης Ηλικίας Γιώργος Κολοκυθάς είναι παράγοντας (συνδυαζόμενος με την συνδρομή του προσωπικού κι όλων των συμμετεχόντων), που συνέβαλλε καθοριστικά, ώστε όλα να κυλήσουν ομαλά.

ΚΑΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΑΤΡΑΣ ΚΑΠΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΥ ΠΑΤΡΑΣ

Τη μουσική επένδυση της εκδήλωσης κάλυψε αφιλοκερδώς για άλλη μια φορά ο πρώην Δημοτικός Υπάλληλος Ανδρέας Καραχάλιος.

Ιδιαίτερες ευχαριστίες απευθύνονται στο Σύλλογο Χειμερινών Κολυμβητών Πάτρας, που συνέβαλλε καθημερινά τις τελευταίες δυο εβδομάδες στη ναυαγοσωστική κάλυψη της δράσης.