«Πάτρα, Σπουδαία και Πάλι»: Όχι σε τακτικές αιφνιδιασμού του σώματος του Δημοτικού Συμβουλίου από την Δημοτική Αρχή της Πάτρας

Τι αναφέρεται σε ανακοίνωση.

Πάτρα

Για τακτικές αιφνιδιασμού της δημοτικής αρχής κάνει λόγο η παράταξη “Πάτρα – Σπουδαία και Πάλι” σε ανακοίνωσή της, αναφερόμενη στην εισαγωγή θεμάτων και ψηφισμάτων στο δημοτικό συμβούλιο με τη μορφή του κατεπείγοντος.

Όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση: “Από την αρχή της παρούσας, τουλάχιστον, θητείας της Δημοτικής Αρχής της πόλης μας, σε μία σειρά συνεδριάσεων επιλέγεται η τακτική εισαγωγής θεμάτων/ψηφισμάτων στο σώμα του Δημοτικού Συμβουλίου με την μορφή του κατεπείγοντος.

Πρόκειται για θέματα και ψηφίσματα που αποστέλλονται στο Σώμα το πολύ μια δύο ώρες πριν την συνεδρίαση και καλείται το Συμβούλιο να μελετήσει, να τοποθετηθεί και να ψηφίσει πάνω σε αντικείμενα πολλές φορές όχι μόνο τοπικού, αλλά εθνικού ή και ευρύτερου ενδιαφέροντος.

Με δεδομένη την ευρεία πλειοψηφία την οποία διαθέτει η Δημοτική Αρχή, την οποία της έχει εξασφαλίσει ο νόμος Βορίδη, προφανώς δεν τίθεται θέμα ούτε ως προς την έγκριση του κατεπείγοντος ούτε προς την ψήφισή του για κάθε θέμα / ψήφισμα που εισάγει η ίδια η δημοτική αρχή.

Όμως η συνεχής επιλογή εισαγωγής θεμάτων στις συνεδριάσεις με τον τρόπο αυτό καταδεικνύει είτε απώλεια ορθού προγραμματισμού των συνεδριάσεων, είτε σκοπιμότητα που υπάρχει από την Δημοτική Αρχή για αιφνιδιασμό του σώματος με την διαδικασία του κατεπείγοντος.

Πιστεύουμε ότι τέτοιοι χειρισμοί θα πρέπει να περιοριστούν, μιας και θεωρούμε ότι δεν αρμόζουν στο ανώτατο όργανο του τρίτου μεγαλύτερου Δήμου της χώρας μας, που θα πρέπει δημοκρατικά και με ευρύτερες συναινέσεις να αποφασίζει για θέματα μείζονος κοινωνικού ενδιαφέροντος.

Σε αντίθετη περίπτωση σας δηλώνουμε ότι η παράταξή μας θα καθορίζει την στάση της μεταξύ του λευκού και της αποχώρισης από την ψηφοφορία αντίστοιχων κατεπειγόντων θεμάτων/ψηφισμάτων.

Κάτι που έκανε επιλέγοντας το λευκό και στην συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της προηγούμενης Τετάρτης όχι διαφωνώντας με την ουσία αλλά με τον τρόπο εισαγωγής και διαχείρισης του ψηφίσματος της ΕΛΜΕ ΑΧΑΙΑΣ, το οποίο εισήχθη με την διαδικασία του κατεπείγοντος χωρίς τεκμηρίωση, ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΑΙΤΟΥΝΤΩΝ, χωρίς την δυνατότητα ακρόασης των αντιπαρατιθέμενων μερών, έτσι ώστε το δημοτικό συμβούλιο να αποκτήσει πλήρη άποψη και βεβαίως να τοποθετηθεί σχετικά.

Τέλος λυπούμαστε για το σχόλιο που δημοσιοποίησε η Δημοτική Αρχή της πόλης μας μέσα από το γραφείο τύπου του Δήμου Πατρέων με μομφή προς την παράταξή μας σχετικά με τα δεδομένα και αδιαμφισβήτητα φιλολαϊκά και φιλεργατικά αισθήματά μας”.