Καιρός: Καταιγίδα στην Αττική, διακοπές ρεύματος και κεραυνοί

Ο ουρανός στην Αττική σκοτείνιασε με την καταιγίδα να έχει ξεκινήσει από τα βόρεια προάστια και να επεκτείνεται σε όλο το λεκανοπέδιο.

Καιρός

Η κακοκαιρία έφτασε και στην Αττική όπου το μεσημέρι της Παρασκευής (30.08.2024) ξέσπασε καταιγίδα.

Ο ουρανός στην Αττική σκοτείνιασε με την καταιγίδα να έχει ξεκινήσει από τα βόρεια προάστια και να επεκτείνεται σε όλο το λεκανοπέδιο.

Οι καταιγίδες συνοδεύονται από κεραυνούς, ενώ σε κάποιες περιοχές της Αττικής υπάρχει και διακοπή ρεύματος.

Το επικαιροποιημένο έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού είχε προβλέψει άλλωστε βροχές και καταιγίδες θα ξεσπούσαν γύρω στο μεσημέρι στην Αττική.

Εντονα καιρικά φαινόμενα σημειώνονται και στην πόλη του Αλιβερίου αυτή την ώρα στην Εύβοια. Οι δρόμοι έχουν μετατραπεί σε ποταμιά από την έντονη καταιγίδα που «χτυπά» αυτή την ώρα περιοχές της κεντρικής και της Νότιας Εύβοιας.

Η Εύβοια βρίσκεται στο επίκεντρο της κακοκαιρίας καθώς τα φαινόμενα σύμφωνα με τους μετεωρολόγους θα είναι έντονα από το μεσημέρι.

Σύμφωνα με το Εθνικό Αστεροσκοπείο Αθηνών, βροχές και καταιγίδες σήμερα αναμένονται στα ηπειρωτικά, στο Ιόνιο, στο Βόρειο Αιγαίο και στην Κρήτη. Τα φαινόμενα στα ορεινά ηπειρωτικά ενδέχεται να είναι κατά τόπους έντονα και να συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις.

Συνιστάται προσοχή σε ακτές και παραλίες λόγω της πιθανότητας εκδήλωσης «μπουρινιών» κυρίως στο Ιόνιο και στο Βόρειο Αιγαίο.