Χαλκιδική: Στον Άρειο Πάγο ο πατέρας του 19χρονου που σκοτώθηκε στο λούνα παρκ

“Εμπλέκονται πολλοί, δεν φοβάμαι κανέναν”

Χαλκιδική

Το κατώφλι του Αρείου Πάγου πέρασε λίγο πριν τις 11:00 το πρωί της Δευτέρας (2.9.24) ο Γιώργος Καμπαϊλής, πατέρας του 19χρονου Γιάννη που έχασε τη ζωή του στο λούνα παρκ στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής.

Ο πατέρας του αδικοχαμένου νέου συναντήθηκε με την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Γεωργία Αδειλίνη και της έθεσε τα ζητήματα που έχει καταγράψει η πλευρά της οικογένειας τόσο σε ό,τι αφορά τις συνθήκες του δυστυχήματος όσο και στη δικαστική διαχείριση της υπόθεσης.

Εξερχόμενος, ο κ. Καμπαϊλής τόνισε ότι «σήμερα έγινε μια προσπάθεια, αρχικά σε ανθρώπινο επίπεδο, και μετά σε επίπεδο διαδικασιών, ώστε να ενημερώσουμε την κυρία εισαγγελέα του Αρείου Πάγου για το πώς εξελίσσεται ένα κομμάτι των ερευνών πάνω στη συγκεκριμένη υπόθεση που είχε το θανάσιμο αποτέλεσμα στο παλικάρι μου. Η ευαισθησία και ο τρόπος αντιμετώπισης της Δικαιοσύνης είναι πολύ σημαντικός. Έχω εμπιστοσύνη σε αυτό. Περιμένουμε άμεσα εξελίξεις σε όλη αυτή τη διαδικασία».

«Αύριο πιστεύουμε ότι θα προσέλθει και η εταιρεία, ο επίσημος φορέας για τον τεχνικό έλεγχο, ώστε να κλείσει όλο αυτό και να μπορέσουν οι δικαστικοί λειτουργοί να αποδώσουν κατηγορητήριο σε όσους εμπλέκονται. Οι πληροφορίες από την έρευνα ντροπιάζουν τον ελληνικό λαό. Ένα σάπιο, πίσω, σύστημα που χρηματίζεται και θα συνεχίσει να χρηματίζεται και για δύο – τρία ευρώ θα σκοτώνει τα παιδιά των Ελλήνων», υπογράμμισε.

«Θα κάνω ό,τι μπορώ και με όση δύναμη έχω για να σταματήσει. Θα το ξαναπώ, όπως το είπα την πρώτη ημέρα: Δεν φοβάμαι κανέναν με αυτό που μου έχει συμβεί. Και δεν θα σταματήσω μέχρι να αποδοθεί η Δικαιοσύνη και να βγουν όλοι, και οι κρυμμένοι και αυτοί που φαντάζονται ότι δεν είχαν ευθύνες στη συγκεκριμένη υπόθεση. Εμπλέκεται πάρα πολύς κόσμος»,ανέφερε κλείνοντας.