Με «Το αλάνι» ολοκληρώθηκε η ενότητα του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου ΦΩΤΟ

Περισσότεροι από 3.000 θεατές στις προβολές

αλάνι

Η ενότητα του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου ολοκλήρωσε το βράδυ της Κυριακής 1η Σεπτεμβρίου το φετινό της «ταξίδι» στις γειτονιές και τις συνοικίες της Πάτρας με την προβολή στο Ζαβλάνι της ταινίας «Το αλάνι».

Οι φίλοι του κινηματογράφου παρακολούθησαν το Βραβευμένο σκηνοθετικό ντεμπούτο της Σάρλοτ Ρέγκαν στο Φεστιβάλ του Σάντανς, η οποία μέσα από τρυφερό και ευφάνταστο χιούμορ, κράτησε αποστάσεις από το βρετανικό σινεμά της εργατικής τάξης και αφηγήθηκε τη μαγική ιστορία δυο μπερδεμένων ανθρώπων. Μιας κόρης που αναγκάζεται να ενηλικιωθεί απότομα και ενός πατέρα που τα βρίσκει πραγματικά σκούρα.

αλάνι αλάνι

Στη φετινή ενότητα του Δημοτικού Κινητού Κινηματογράφου παρουσιάστηκαν στους σινεφίλ της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής οκτώ ξεχωριστές βραβευμένες ταινίες με τον αριθμό των προβολών να φτάνει τις είκοσι δύο.
Συνολικά τις προβολές παρακολούθησαν περισσότεροι από τρεις χιλιάδες θεατές, αναδεικνύοντας και φέτος τον Δημοτικό Κινητό Κινηματογράφο σε μία από τις σημαντικότερες ενότητες του Φεστιβάλ.

αλάνι αλάνι

Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ανακοινωθεί το πρόγραμμα του τριήμερου αφιερώματος στον Ιταλικό Κινηματογράφο το οποίο θα ξεκινήσει στις 17 Σεπτεμβρίου.