Νεκρά ψάρια στον Παγασητικό: Σε ποιες παραλίες απαγορεύεται η κολύμβηση

Απαγόρευση κολύμβησης σε περιοχές αρμοδιότητας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου

νεκρά ψάρια

Απαγορεύεται η κολύμβηση στις παραλίες του Βόλου, μετά την οικολογική καταστροφή με τα νεκρά ψάρια.

Σήμερα, Τρίτη, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Βόλου εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία διευκρινίζει σε ποιες παραλίες του Παγασητικού απαγορεύεται η κολύμβηση, λόγω των νεκρών ψαριών. Πρόκειται για τις παραλίες που βρίσκονται ανατολικά από την Παραλία Αγριάς έως και την Ακτή Αγ. Γεωργίου Κυνηγών.

Επισημαίνεται παράλληλα πως η απαγόρευση θα αρθεί μετά την σχετική εισήγηση της Διεύθυνσης Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας. Στις παραλίες που απαγορεύεται η κολύμβηση θα υπάρχει και η σχετική σήμανση, για την οποία αρμόδιος είναι ο δήμος Βόλου και ο Οργανισμός Λιμένος Βόλου.

Ειδικότερα από τη Λιμενική Αρχή του Βόλου ανακοινώνονται:

1. Η απαγόρευση λήψης θαλάσσιου λουτρού στις περιοχές του παραλιακού μετώπου του Παγασητικού Κόλπου και συγκεκριμένα Ανατολικά από την Παραλία Αγριάς έως και την Ακτή Αγ. Γεωργίου Κυνηγών, λόγω του έκτακτου φαινομένου παρουσίας νεκρών ψαριών.

2. Οι ανωτέρω περιοχές σημαίνονται, με μέριμνα του Δήμου Βόλου και του Οργανισμού Λιμένος Βόλου για τις περιοχές αρμοδιότητάς τους, κατόπιν υποδείξεως της Λιμενικής Αρχής.

3. Η ανωτέρω απαγόρευση ισχύει μέχρι την ενημέρωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου από την αρμόδια Διεύθυνση Υδάτων της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας για την εργαστηριακά επιβεβαιωμένη καταλληλότητα των υδάτων.

4. Οι παραβάτες της παρούσας, υπόκεινται στις κυρώσεις του άρθρου 157 του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου, που κυρώθηκε με το άρθρο μόνον του Ν.Δ. 187/1973 «Περί Κώδικος Δημοσίου Ναυτικού Δικαίου» (Α’ 261), όπως έχει τροποποιηθεί και ισχύει.