Κώστας Σκανδαλίδης: Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να επανέλθει σε τροχιά εξουσίας

«Ο Μητσοτάκης θα αναζητήσει συνέταιρο στις επόμενες εκλογές»

Σκανδαλίδης

Για τα 50 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ και το «σήμερα» μίλησε ο Κώστας Σκανδαλίδης στην «Κοινωνία Ώρα MEGA»

«Κάθε φορά που γίνεται μια επέτειος το μυαλό μου πάει σε άλλα πράγματα: η μεν Ευρώπη κάνει κίνηση προς τα “δεξιά”, φαίνεται από την Γερμανία, στην δε Ελλάδα η κρίση του πολιτικού συστήματος και ειδικά στον προοδευτικό χώρο, οδηγεί στον κίνδυνο ο Βελόπουλος ή μια συμμαχία ακροδεξιών κομμάτων να γίνει αξιωματική αντιπολίτευση την επομένη φορά. Σε αυτό το περιβάλλον πρέπει να υπάρχει εναλλακτική πρόταση. Αυτή η πρόταση δεν μπορεί να γίνει με μια ισχνή εναλλακτική πορεία. Πρέπει να γίνει ένα άλμα. Η επέτειος του ΠΑΣΟΚ συμπίπτει με την ανάγκη το ΠΑΣΟΚ να αναζητήσει την ολική επαναφορά του σε τροχιά εξουσίας. Όσοι έρθουν και ψηφίσουν, την επόμενη μέρα να γίνουν φορείς αυτού του οράματος και να δώσει ο νέος πρόεδρος σε ενότητα με όλους τους άλλους, να δώσει το μήνυμα ότι την δύσκολη περίοδο, αυτοί οι άνθρωποι να γίνουν μπροστάρηδες, να ξαναστήσουν το ΠΑΣΟΚ στην βάση του και να διεκδικήσουν την εξουσία. Το άλμα αυτό θα είναι η επιστροφή στη βάση τη παράταξης και στον κόσμο», είπε αρχικά.

«Ο Μητσοτάκης θα αναζητήσει συνέταιρο στις επόμενες εκλογές»

«Πρέπει να πει ο καθένας τι θα κάνει με το κόμμα. το κόμμα έχει ξεχαστεί, είναι πάντα σε υποσημείωση. Να δοθεί ξανά μία πολιτική μάχη. Διαφορετικά το ΠΑΣΟΚ δεν έχει τύχη. Η χώρα και το πολιτικό σύστημα έχουν ανάγκη από μια προοδευτική παράταξη. Αυτό, αυτή την στιγμή μπορεί να το εκφράσει μόνο το ΠΑΣΟΚ, που έχει την ενότητα. Η φθορά της κυβέρνησης ξεκινά από το κράτος, μετά από τους υπουργούς και μετά από τον πρωθυπουργό. Ο Μητσοτάκης θα αναζητήσει συνέταιρο στις επόμενες εκλογές. και επειδή δεν θα του δώσει κανείς από τον προοδευτικό χώρο, μπορεί να δείτε διάφορα πράγματα. Απαιτείται η άμεση ανασυγκρότηση του χώρου, η ανάσταση του ΠΑΣΟΚ και να είναι ανοιχτό αυτή την φορά στις συμμαχίες, προκειμένου να υπάρξει κυβερνητική λύση», τόνισε ο κ. Σκανδαλίδης.

«Αυτό που μας ενδιαφέρει στην αναδείξω αρχηγού είναι να δούμε σε τι θα δεσμευτεί. Το ΠΑΣΟΚ έγινε στην κρίση του αρχηγικό κόμμα. έχει πάψει να υπάρχει πολιτική στην χώρα. Δεν είμαστε στην εποχή των εμπνευσμένων αρχηγών. Το ΠΑΣΟΚ πρέπει να ζήσει συνθήκες συλλογικής έμπνευσης. Άρα αυτός που θα βγει, ενωμένος με τους άλλους υποψήφιους, να μην σηκωθεί να φύγει κάνει κανείς, και να ξεκινήσει η ανασύσταση του χώρου από τη βάση και χωρίς αντιπαραθέσεις».

Και συμπλήρωσε: «Πιστεύω ότι υπάρχουν προοδευτικές δυνάμεις και μέσα στον ΣΥΡΙΖΑ, και στη Νέα Αριστερά, από άλλους χώρους, ανέντακτες, είναι δυνάμεις που μπορούν να συμβάλλουν σε αυτό. Είμαστε ένα ενωμένο κόμμα».