Σία Αναγνωστοπούλου: «Άμεση και πλήρη στελέχωση της παιδοψυχιατρικής κλινικής του Καραμανδανείου Νοσοκομείου»

Η αναφορά της Σίας Αναγνωστοπούλου προς  τον Υπουργό Υγείας

Αναγνωστοπούλου

Η βουλευτής  Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου καταθέτει ως αναφορά την ανακοίνωση της Ένωσης Ιατρών Νοσοκομείων Αχαΐας ,  μέσω της οποίας απαιτούν την άμεση και πλήρη στελέχωση της παιδοψυχιατρικής κλινικής του Καραμανδανείου νοσοκομείου με  μόνιμο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό αλλά και των Κέντρων ψυχικής υγείας και υγιεινής ώστε να μπορούν να παρέχουν υψηλού επιπέδου υπηρεσίες ψυχικής υγείας, αλλά και τη στέγαση της παιδοψυχιατρικής κλινικής στον κτιριακό όγκο του Καραμανδάνειου νοσοκομείου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση , η παιδοψυχιατρκή κλινική του Καραμανδάνειου νοσοκομείου αποτελεί τη μοναδική κλινική σε όλη τη Δυτική Ελλάδα καλύπτοντας υγειονομικές υπηρεσίες σε ένα πολύ ευαίσθητο κομμάτι του πληθυσμού. Έως τώρα, λειτουργούσε με πέντε παιδοψυχιάτρους, εκ των οποίων μόνο η μία ανήκε στο οργανόγραμμα της κλινικής με τις λοιπές τέσσερις μετακινημένες από άλλες ψυχιατρικές δομές. Ωστόσο, η κλινική έχει απομείνει μόνο με δύο παιδοψυχιάτρους ωθώντας τες σε υπερεφημέρευση ( 10 εφημερίες) λόγω διορισμού  μιας παιδοψυχιάτρου σε άλλο νοσοκομείο. Όλα αυτά προστίθενται και στο χρόνιο ζήτημα με τη στέγαση της παιδοψυχιατρικής κλινικής εκτός του κτιριακού συγκροτήματος του Καραμανδάνειου νοσοκομείου, γεγονός που δυσχεραίνει και καθιστά επισφαλή την παιδιατρική εκτίμηση των ασθενών.

«Παρακαλούμε για την άμεση εξέταση της Αναφοράς μετά της ανακοίνωσης, για την απάντηση και την ενημέρωσή μας σχετικά με τις ενέργειές σας».