Βόρεια Κορέα: Ο Κιμ Γιονγκ Ουν εκτέλεσε 30 αξιωματούχους εξαίτιας φονικών πλημμυρών

Σε θανατική ποινή καταδικάστηκαν στη Βόρεια Κορέα αξιωματούχοι για την αποτυχία τους να ανακόψουν τις φονικές πλημμύρες.

Κιμ Γιονγκ Ουν

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν, διατάζει την εξουδετέρωση υψηλόβαθμων αξιωματούχων για μια υποτιθέμενη αποτυχία τους.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν, σύμφωνα με νέα έκθεση της Νότιας Κορέας, ενδέχεται να διέταξε την εκτέλεση τουλάχιστον 30 κυβερνητικών αξιωματούχων μετά τις καταστροφικές πλημμύρες του καλοκαιριού, που προκάλεσαν τον θάνατο χιλιάδων ανθρώπων.

Το τηλεοπτικό δίκτυο της Νότιας Κορέας TV Chosun μετέδωσε την Τρίτη 3/09/2024  ότι οι αρχές της Βόρειας Κορέας καταδίκασαν 20 έως 30 άτομα σε θανατική ποινή τον περασμένο μήνα για την αποτυχία τους να ανακόψουν τις φονικές πλημμύρες.

Ένας αξιωματούχος ανέφερε στο πρακτορείο: «Είκοσι έως 30 στελέχη στην περιοχή που επλήγη από τις πλημμύρες εκτελέστηκαν ταυτόχρονα στα τέλη του περασμένου μήνα».

Αν και είναι δύσκολο να γνωρίζουμε τις λεπτομέρειες δεδομένης της άκρας μυστικότητας του Βορρά, το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Βόρειας Κορέας (KCNA) ανέφερε ότι ο Βορειοκορεάτης ηγέτης διέταξε τις αρχές να «τιμωρήσουν αυστηρά» τους αξιωματούχους μετά τις καταστροφικές πλημμύρες που έπληξαν την επαρχία Τσαγκάνγκ, κοντά στα σύνορα με την Κίνα, τον περασμένο Ιούλιο, γράφει το Fox News.

Τα κρατικά μέσα ενημέρωσης της Βόρειας Κορέας ανέφεραν ότι οι σφοδρές βροχοπτώσεις στα τέλη Ιουλίου προκάλεσαν σφοδρές πλημμύρες με καταστροφές σε περισσότερα από 4.000 σπίτια, καθώς και πολλά άλλα δημόσια κτίρια, κατασκευές, δρόμους και σιδηροδρομικές γραμμές στη βορειοδυτκή πόλη Σινουϊτζού και τη γειτονική πόλη Ουϊτζού.