Κιμ Γιονγκ Ουν: Εκτέλεσε 30 αξιωματούχους για τις πλημμύρες που σκότωσαν 4.000 ανθρώπους ΦΩΤΟ

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν χάρισε στον Πούτιν ένα ζευγάρι σκύλους Πουνγκσάν.

Βόρεια Κορέα

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν προχώρησε στην εκτέλεση 30 κρατικών αξιωματούχων, επειδή απέτυχαν να προστατέψουν τον λαό.

Αιτία φέρεται να ήταν οι καταστροφικές πλημμύρες και κατολισθήσεις που έπληξαν την χώρα στο τέλος του Ιουλίου με τραγικό απολογισμό 4.000 νεκρούς.

Ο Κιμ Γιονγκ Ουν χάρισε στον Πούτιν ένα ζευγάρι σκύλους Πουνγκσάν

Σύμφωνα με το TV Chosun, ανώτατος αξιωματούχος του καθεστώτος του Κιμ είπε ότι περίπου 20 με 30 αξιωματούχοι κατηγορήθηκαν για διαφθορά και παράλειψη καθήκοντος, με το κράτος να τους καταδικάζει σε θανατική ποινή.

«Διαπιστώθηκε ότι 20 με 30 στελέχη στην περιοχή που επλήγη από τις πλημμύρες εκτελέστηκαν την ίδια περίοδο, στα τέλη του περασμένου μήνα», είπε ο αξιωματούχος στο πρακτορείο.

Βόρεια Κόρεα

Τότε, ο Κιμ Γιονγκ Ουν είχε επιθεωρήσει τις πληγείσες περιοχές αλλά δεν είχε δοθεί άδεια στα διεθνή, δυτικά μέσα να καλύψουν τη βιβλική καταστροφή.

Οι αναφορές για τις εκτελέσεις δεν επαληθεύτηκαν αμέσως από ανεξάρτητα μέσα.

Σύμφωνα με το enikos, το Κεντρικό Πρακτορείο Ειδήσεων της Βόρειας Κορέας είχε αναφέρει ωστόσο ότι ο Κιμ διέταξε τις αρχές να «τιμωρήσουν αυστηρά» τους αξιωματούχους μετά την καταστροφική πλημμύρα που έπληξε την επαρχία Τσαγκάνγκ.

Οι αξιωματούχοι που εκτελέστηκαν δεν ταυτοποιήθηκαν, αλλά οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Kang Bong-hoon, ο Γραμματέας της Επαρχιακής Επιτροπής Κόμματος της επαρχίας Chagang από το 2019, ήταν μεταξύ των ηγετών που απέλυσε ο Κιμ σε μια έκτακτη συνάντηση κατά τη διάρκεια της καταστροφής από τις πλημμύρες.

Βόρεια Κορέα

 

Διαβάστε επίσης:

Που βρίσκεται το Εργοστάσιο Επεξεργασίας «Φλόκα»: Νέα δεδομένα για τα σκουπίδια, έρχονται δομικές αλλαγές

Αιτωλοακαρνανία: Κεραυνός σκότωσε πάνω από 150 ζώα σε κτηνοτροφική μονάδα ΦΩΤΟ

Ουκρανία: 7 νεκροί στην πόλη Λβιβ μετά από ρωσική πυραυλική επίθεση, τρία παιδιά ανάμεσά τους ΦΩΤΟ ΒΙΝΤΕΟ

Καιρός – Κολυδάς: Σε ποιες περιοχές αναμένονται καταιγίδες μέχρι την Κυριακή ,από Δευτέρα το πρώτο φθινοπωρινό σύστημα με πολλές βροχές

Γαλλία: Σοκάρει η κόρη του 72χρονου που οργάνωνε τους βιασμούς της από αγνώστους ΒΙΝΤΕΟ