Πρόστιμα σε σούπερ μάρκετ στο Αγρίνιο και σε επιχειρήσεις στο Άκτιο

Πρόστιμα σε επιχειρήσεις από τη Διεύθυνση Ανάπτυξης της Π.Ε Αιτωλοακαρνανίας

Πρόστιμα

Στην επιβολή διοικητικών προστίμων για διάφορες παραβάσεις στον τομέα του εμπορίου προχώρησε η Γενική Διεύθυνση Ανάπτυξης της ΠΕ Αιτωλοακαρνανίας σε υπεραγορές και καταστήματα.

Ειδικότερα επιβλήθηκε πρόστιμο 20.000 ευρώ, σε υποκατάστημα υπεραγοράς, στο Αγρίνιο, καθώς σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε ότι σε είκοσι κωδικούς προϊόντων δεν πληρούνταν οι προδιαγραφές αναγραφής στην τιμή πώλησης, ανά μονάδα μέτρησης του προϊόντος.

Eπίσης επιβλήθηκε, διοικητικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για διπλές τιμές, σε υπεραγορά στο Αγρίνιο, καθώς σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε, διαπιστώθηκε, για ένα προϊόν, η απαίτηση είσπραξης στο ταμείο υψηλότερου τιμήματος από αυτό που προέκυπτε από την πληροφορία που παρέχονταν στον καταναλωτή.

Ακόμη, επιβλήθηκε πρόστιμο 2000 ευρώ σε επιχείρηση στο Άκτιο διότι σε έλεγχο που πραγματοποιήθηκε διαπιστώθηκε πώληση προϊόντος σε τιμή μεγαλύτερη από αυτή που προβλέπεται, ενώ δεν πληρούνταν οι προδιαγραφές του τιμοκαταλόγου της.

Αντίστοιχη παράβαση μη τήρησης προδιαγραφών τιμοκαταλόγου εντοπίστηκε και σε άλλη επιχείρηση στην ίδια περιοχή, στην οποία επιβλήθηκε πρόστιμο 1000 ευρώ.

 

 

Διαβάστε επίσης

Ζάκυνθος: Υπόθεση bullying, βίας και ληστείας σε βάρος 14χρονου από συνομήλικούς του ερευνά η αστυνομία

Αχαΐα: Αφησε σημείωμα και πάτησε τη σκανδάλη

Ανασφάλιστα οχήματα: Σαρωτικοί έλεγχοι και πρόστιμα σε οδηγούς – Τι λέει στην «Π» ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ασφαλιστών

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση του Δήμου για τους πατρινούς αθλητές ΦΩΤΟ