Ζαΐμης: Να μετονομαστεί η παραλιακή του Ρίου-Αγίου Βασιλείου σε σε «Κωστής Στεφανόπουλος»

Στο προσκήνιο έρχεται ξανά η πρόταση του Φωκίωνα Ζαΐμη για μετονομασία της παραλιακής οδού Ρίου- Αγίου Βασιλείου, σε «Κωστής Στεφανόπουλος» μετά την υπογραφή της σύμβασης του έργου.

Ζαΐμης

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα εξής:

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης για το ιδιαίτερα σημαντικό έργο που αφορά την αποκατάσταση και ανάπλαση της παράκτιας ζώνης Ρίου – Αγίου Βασιλείου, ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας Φωκίων Ζαΐμης φέρνει ξανά στην επιφάνεια την εμβληματική κίνηση στη μνήμη του πρώην προέδρου της Δημοκρατίας «Κωστή Στεφανόπουλου».

Η ιδέα ξεκίνησε ένα χρόνο πριν, όταν ο ίδιος ως  ενεργός πολίτης  και κάτοικος Ρίου, πήρε την πρωτοβουλία να συλλέξει υπογραφές προκειμένου να μετονομαστεί η παραλιακή οδός «Ρίο- Άγιος Βασίλειος», σε «Κωστής Στεφανόπουλος» και εν συνεχεία να αποστείλει σχετική επιστολή στο Δήμο Πατρέων προκειμένου να τεθεί ως θέμα στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Είναι ο ελάχιστος φόρος τιμής προς ένα πρόσωπο – σύμβολο της εποχής του, μια εμβληματική προσωπικότητα της σύγχρονης πολιτικής σκηνής, που διακρινόταν για το ήθος, τη ταπεινότητα και την παιδεία του. Ως γνωστόν, ο αείμνηστος Κωστής Στεφανόπουλος διατηρούσε την οικία του στην περιοχή και συνήθιζε να οδηγεί τακτικά το ποδήλατό του στην συγκεκριμένη παραλιακή οδό, πάντα χαμογελαστός, προσηνής και  ευγενής με όλους. Σήμερα η ΠΔΕ αναβαθμίζει την βόλτα αυτή και ας φέρει ο δρόμος/ποδηλατόδρομος αυτός το όνομά του.

 

 

 

Διαβάστε επίσης

Ζάκυνθος: Υπόθεση bullying, βίας και ληστείας σε βάρος 14χρονου από συνομήλικούς του ερευνά η αστυνομία

Αχαΐα: Αφησε σημείωμα και πάτησε τη σκανδάλη

Ανασφάλιστα οχήματα: Σαρωτικοί έλεγχοι και πρόστιμα σε οδηγούς – Τι λέει στην «Π» ο αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Ασφαλιστών

Πλήθος κόσμου στην εκδήλωση του Δήμου για τους πατρινούς αθλητές ΦΩΤΟ

Κουρέτας: Συνέχεια στην κόντρα με Μπέο – Ανάρτηση με αναφορά σε «ένα γουρούνι και μια κότα»

Που βρίσκεται το Εργοστάσιο Επεξεργασίας «Φλόκα»: Νέα δεδομένα για τα σκουπίδια, έρχονται δομικές αλλαγές