Πάτρα: Αρχισαν οι εγγραφές στο Χορευτικό Τμήμα του Δήμου

Οι εγγραφές που ολοκληρώνονται στις 30/09/2024, πραγματοποιούνται μέσω του link https://www.xoreutiko-dimou-patras.gr/

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΜΗΜΑ ΔΗΜΟΥ ΠΑΤΡΕΩΝ

Οι εγγραφές νέων μελών στο Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πάτρας για τη χορευτική περίοδο 2024-2025 ξεκίνησαν και θα διαρκέσουν έως και την Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου.

Αυτές αφορούν αποκλειστικά σε νέα μέλη και όχι σε όσους συμμετείχαν σε κάποιο από τα τμήματα του Χορευτικού κατά την προηγούμενη χορευτική χρονιά (2023-2024). Οι εγγραφές γίνονται μόνο ηλεκτρονικά και μέσα από τη σελίδα του Χορευτικού Τμήματος.

Η διδασκαλία των νέων τμημάτων θα ξεκινήσει τη Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου, σύμφωνα με το αναλυτικό πρόγραμμα προβών του χορευτικού τμήματος για τις αίθουσες στο λιμάνι και στην Ταραμπούρα.

Νέο μέλος του Χορευτικού μπορεί να εγγραφεί οποιοσδήποτε το επιθυμεί, ηλικίας 5 ετών και άνω, ενώ η εγγραφή, η διδασκαλία και γενικότερα η συμμετοχή στις δραστηριότητες του Χορευτικού Τμήματος είναι δωρεάν (στο Χορευτικό Τμήμα του Δήμου Πάτρας δεν πληρώνει και δεν πληρώνεται κανείς – τόσο για τους διδασκόμενους όσο και για τους δασκάλους).

Σημαντική διευκρίνιση σχετικά με τη διαφορά μεταξύ εντατικών τμημάτων και τμημάτων ψυχαγωγίας:

Τα εντατικά τμήματα απευθύνονται σε άτομα ηλικίας μέχρι και 35 χρονών και στοχεύουν στην προετοιμασία των συμμετεχόντων για τα τμήματα παραστάσεων.

Είναι δύο φορές την βδομάδα και η άσκηση είναι επίπονη και επίμονη. Σε δύο συνεχόμενες απουσίες το άτομο διαγράφεται από το τμήμα.

Στα τμήματα ψυχαγωγίας συμμετέχουν συνήθως άτομα μεγαλύτερης ηλικίας ή άτομα που θέλουν απλά να έρθουν σε επαφή με το λαϊκό χορό χωρίς περισσότερες υποχρεώσεις. Στα τμήματα αυτά διαγράφεται κάποιος στις τρεις απουσίες. Και εδώ η εκπαίδευση διέπεται από τους κανόνες που ισχύουν σε όλο το Χορευτικό.

Οι εγγραφές πραγματοποιούνται μέσω του link https://www.xoreutiko-dimou-patras.gr/