Πυροβολισμοί στο Μόναχο: Μεγάλη αστυνομική επιχείρηση σε εξέλιξη ΒΙΝΤΕΟ

Σοβαρό επεισόδιο έξω από το Γενικό Προξενείο του Ισραήλ.

Μόναχο - πυροβολισμοί

Πυροβολισμοί στο Μόναχο, με τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης να υπογραμμίζουν πως το συμβάν σημειώθηκε έξω από το προξενείο του Ισραήλ και ότι εξουδετερώθηκε ένα άτομο.

Η αστυνομία, στην πρώτη της ενημέρωση για το περιστατικό με τους πυροβολισμούς στο Μόναχο, κάνει λόγο για ένα σοβαρό επεισόδιο έξω από το Γενικό Προξενείο του Ισραήλ και ότι έχουν αναπτυχθεί εκατοντάδες αστυνομικοί περιμετρικά του χώρου.

 

Σύμφωνα με την Bild, ένας άγνωστος άνδρας οπλισμένος με μακρύκαννο όπλο πλησίασε τους αστυνομικούς που βρίσκονταν έξω από το Κέντρο Τεκμηρίωσης του Μονάχου – το πρώην αρχηγείο του ναζιστικού κόμματος, το οποίο τώρα είναι αφιερωμένο στην αντιμετώπιση του ταραγμένου παρελθόντος της πόλης – και άνοιξε πυρ εναντίον τους. Ο ύποπτος κατόπιν τραυματίστηκε από τα πυρά των αστυνομικών.

Οι αρχικές πληροφορίες από τη SZ ανέφεραν ότι οι πυροβολισμοί έπεσαν μπροστά από το Γενικό Προξενείο του Ισραήλ, το οποίο βρίσκεται μόλις λίγα μέτρα μακριά από το Κέντρο Τεκμηρίωσης, σε μια περιοχή με έντονη αστυνομική παρουσία.

Σύμφωνα με το protothema, αυτόπτες μάρτυρες έκαναν λόγο για «πολλούς» πυροβολισμούς και για μεγάλη αστυνομική επιχείρηση, με την συνδρομή ελικοπτέρου της αστυνομίας.

Οι αστυνομικές αρχές κάλεσαν τους πολίτες να μην προσεγγίζουν την περιοχή όπου σημειώθηκαν οι πυροβολισμοί.

Το συμβάν σημειώνεται σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη ημερομηνία – τη μαύρη επέτειο της επίθεσης στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Μονάχου το 1972.

Κατά τη διάρκεια του τραγικού γεγονότος, Παλαιστίνιοι τρομοκράτες πήραν ομήρους έντεκα Ισραηλινούς αθλητές και τελικά τους δολοφόνησαν, σηματοδοτώντας μια από τις πιο σκοτεινές στιγμές στην ιστορία των Ολυμπιακών Αγώνων.

 

 

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Επί διήμερο γεωλόγοι στο Γηροκομειό, τι θα εξετάσουν

Χαλκίδα: «Εσπασε» στο ξύλο 19χρονη γιατί του ζήτησε να χωρίσουν, τι καταγγέλλει το θύμα ΦΩΤΟ – ΒΙΝΤΕΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

ΔΕΘ: Αντίστροφη μέτρηση, τι θα εξαγγείλει ο πρωθυπουργός, ποια «έκπληξη» ετοιμάζει

Ξεκινούν έλεγχοι από τους «ράμπο» της ΑΑΔΕ, ποιες επιχειρήσεις και επαγγελματίες μπαίνουν στο στόχαστρο

Ναυάγιο στη Σικελία: «Μαρτυρικός» θάνατος για τα θύματα, τι έδειξε η νεκροψία σε 4 σορούς