Ισραήλ: «Εκφράζει τη φρίκη του» για την «τρομοκρατική επίθεση» στο Μόναχο

Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν από την πλευρά τους, τηρώντας πιο επιφυλακτική στάση, ότι «τα κίνητρα του υπόπτου» δεν έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί.

Ισαάκ Χέρτσογκ

Ο πρόεδρος του Ισραήλ Ισαάκ Χέρτσογκ εξέφρασε τη «φρίκη» του μετά την «τρομοκρατική επίθεση» που σημειώθηκε κοντά στο ισραηλινό προξενείο στο Μόναχο σήμερα.

Σήμερα ήταν η 52ης επετείου της αιματηρής ομηρίας Ισραηλινών αθλητών από Παλαιστίνιους ενόπλους στη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων που έγιναν στην πόλη αυτή της νότιας Γερμανίας το 1972.

«Μαζί, εκφράσαμε από κοινού την καταδίκη μας και τη φρίκη μας για την τρομοκρατική επίθεση σήμερα το πρωί κοντά στο ισραηλινό προξενείο στο Μόναχο», σημείωσε ο Χέρτσογκ σε ανάρτηση που έκανε στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης X, ύστερα από συνομιλία που είχε σήμερα με τον Γερμανό πρόεδρο Φρανκ Βάλτερ Στάινμαϊερ.

Σύμφωνα με το newsbeast, η γερμανική αστυνομία σκότωσε σήμερα έναν άνδρα που άνοιξε πυρ κοντά στο γενικό προξενείο του Ισραήλ στο Μόναχο. Οι γερμανικές αρχές ανακοίνωσαν από την πλευρά τους, τηρώντας πιο επιφυλακτική στάση, ότι «τα κίνητρα του υπόπτου» δεν έχουν ακόμη αποσαφηνιστεί.

Η υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ μίλησε για «πολύ σοβαρή ενέργεια» και διαβεβαίωσε ότι «η προστασία των εβραϊκών και ισραηλινών εγκαταστάσεων συνιστά απόλυτη προτεραιότητα».

 

Διαβάστε επίσης:

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: Εμπρησμός η φωτιά στο Γηροκομειό, η «Π» αποκαλύπτει το πόρισμα πραγματογνώμονα

Εκλογές νέου αρχηγού στον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο Παύλος Πολάκης

Σοκάρει η δίκη στη Γαλλία: Θυσιάστηκα στον βωμό της ακολασίας ΦΩΤΟ

Γαλλία: Ο Μακρόν διόρισε πρωθυπουργό τον Μισέλ Μπαρνιέ

Ναυάγιο στη Σικελία: «Μαρτυρικός» θάνατος για τα θύματα, τι έδειξε η νεκροψία σε 4 σορούς