Σία Αναγνωστοπούλου: Ερώτηση για τις καθυστερήσεις στην καταβολή της επιχορήγησης στον Δήμο Ερυμάνθου

Η βουλευτής της Νέας Αριστεράς ρωτά τον Υπουργό Εσωτερικών τους λόγους για την καθυστέρηση της επιχορήγησης που αφορά στην αποκατάσταση των ζημιών της καταστροφικής πυρκαγιάς της 21ης Ιουνίου

 

Αναγνωστοπούλου

Κοινοβουλευτική ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό Εσωτερικών Θοδωρή Λιβάνιο με θέμα: «Καθυστερήσεις στην καταβολή της επιχορήγησης στον Δήμο Ερυμάνθου για την αποκατάσταση των ζημιών και την αντιμετώπιση των συνεπειών της καταστροφικής πυρκαγιάς της 21ης Ιουνίου», κατέθεσε η βουλευτής Αχαΐας της Νέας Αριστεράς, Σία Αναγνωστοπούλου.

Στις 27 Ιουνίου, μετά την καταστροφική πυρκαγιά της 21ης Ιουνίου που προκάλεσε ανυπολόγιστες ζημιές σε κατοικίες, υποδομές και αγροτικές εκτάσεις, ο Δήμος Ερυμάνθου κηρύχθηκε σε Κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας. Την αμέσως επόμενη μέρα ο Δήμος κατέθεσε αίτημα για έκτακτη χρηματοδότηση ύψους 1,5 εκατομμυρίων ευρώ, ούτως ώστε να γίνει άμεση επιδιόρθωση των ζημιών που προκλήθηκαν και να αποκατασταθούν οι κατεστραμμένες υποδομές. Ωστόσο, σχεδόν 70 μέρες μετά, ο Δήμος Ερυμάνθου εξακολουθεί να περιμένει την πολυπόθητη οικονομική ενίσχυση, υπογραμμίζει η βουλευτής Αχαΐας Σία Αναγνωστοπούλου.

Αξίζει να σημειωθεί πως η πυρκαγιά κατέκαψε περίπου 30.000 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης, εκκλησίες, κατοικίες, αγροτικές αποθήκες και ποιμνιοστάσια με τον εξοπλισμό τους, ζώα, ζωοτροφές και καλλιέργειες. Επιπλέον, προκάλεσε εκτεταμένες βλάβες στα συστήματα ύδρευσης, καθαριότητας και στο δίκτυο του δημοτικού φωτισμού. Οι οικισμοί «Άνω Μαστραντώνη», «Ράχη», «Αγία Βαρβάρα», «Γάλαρο», «Ρουπακιά», «Κάλφα» και «Σκούρας» υπέστησαν τις μεγαλύτερες καταστροφές.

Η βουλευτής της Νέας Αριστεράς Σία Αναγνωστοπούλου ρωτά τον Υπουργό Εσωτερικών τους λόγους για την καθυστέρηση στην καταβολή της επιχορήγησης στον Δήμο Ερυμάνθου και σε ποιες ενέργειες προτίθεται να προβεί προκειμένου να εξασφαλιστεί η επιχορήγηση στον Δήμο Ερυμάνθου για την αποκατάσταση των ζημιών και την αντιμετώπιση των συνεπειών της καταστροφικής πυρκαγιάς της 21ης Ιουνίου.