Μαρούσι: Η πλαστή ενοικίαση διαμερισμάτων και ο επιτήδειος που απέσπασε σχεδόν 60.000 ευρώ!

Η ΕΛΑΣ εξιχνίασε ένδεκα περιπτώσεις απάτης με το πρόσχημα ενοικίασης διαμερίσματος, στο Μαρούσι.

Μαρούσι

Αστυνομικοί του Τμήματος Ασφάλειας Αμαρουσίου εξιχνίασαν συνολικά ένδεκα περιπτώσεις απάτης περί δήθεν ενοικίασης σπιτιών μέσω ιστοσελίδων. Δράστης ήταν ένας άνδρας, ηλικίας 49 ετών.

Από τη μέχρι σήμερα προανάκριση, προέκυψε ότι ο κατηγορούμενος έχει αποσπάσει συνολικά 59.716 ευρώ από τα θύματα. Εις βάρος του εκκρεμούσαν δύο καταδικαστικές αποφάσεις με ποινές φυλάκισης 8 μηνών και 3 ετών για απάτη κατ’ εξακολούθηση.

Ο άνδρας ελληνικής καταγωγής συνελήφθη το πρωί της Τετάρτης, στην περιοχή του Αμαρουσίου, για απάτες και πλαστογραφία κατ’ εξακολούθηση, ενώ, ταυτοποιήθηκαν και τρεις συνεργοί του, οι οποίοι τουλάχιστον σε μία περίπτωση συνέδραμαν τον 49χρονο κατά την εξαπάτηση των ενοικιαστών – θυμάτων του.

Συγκεκριμένα, ο 49χρονος τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2024 προέβαινε σε βραχυχρόνια μίσθωση διαμερισμάτων σε διάφορες περιοχές της Αττικής μέσω διαδικτυακών ιστοσελίδων βραχυχρόνιας μίσθωσης.

Στη συνέχεια, προέβαινε σε σχετικές αναρτήσεις σε ιστοσελίδες ενοικίασης και πώλησης ακίνητης περιουσίας και αφού ερχόταν σε τηλεφωνική επικοινωνία με υποψήφιους ενοικιαστές, τους αποσπούσε χρηματικά ποσά ως προκαταβολή μηνιαίου μισθώματος, με πρόφαση τη δέσμευση της συμφωνίας.

Προκειμένου να τους πείσει, συνέτασσε πλαστά μισθωτήρια συμφωνητικά κατοικίας και εν συνεχεία διέκοπτε την επικοινωνία μαζί τους, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις παρέδιδε τα κλειδιά των διαμερισμάτων στα θύματα, τα οποία λίγες μέρες αργότερα γίνονταν αντιληπτοί από τους πραγματικούς ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων να κατοικούν στο σπίτι τους.

Ύστερα από έρευνα, στην κατοχή του «εγκεφάλου» της απάτης βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τετράδιο με χειρόγραφες σημειώσεις, πλήθος προτύπων μισθωτήριων συμβολαίων, το χρηματικό ποσό των 2.075 ευρώ και 3 κινητά τηλέφωνα.

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ, διερευνάται η συμμετοχή του σε άλλες παράνομες πράξεις.

Διαβάστε επίσης:

 

Εγγραφές πρωτοετών φοιτητών 2024: Βήμα βήμα η διαδικασία ,τι πρέπει να γνωρίζετε

Υπουργείο Παιδείας: Τη Δευτέρα ξεκινούν οι Επαναληπτικές Πανελλαδικές Εξετάσεις , ολόκληρο το πρόγραμμα

Σχολεία: Πρώτο κουδούνι με 11 αλλαγές ,τι θα ισχύσει για τα κινητά, τις απουσίες

Χωρίς ταξί η Αθήνα τη Δευτέρα ,σε 24ωρη απεργία προχωρούν οι οδηγοί