Λύτρας: Αποφυλάκιση και δίκη για πλημμέλημα προτείνει ο εισαγγελέας για την κακοποίηση της συζύγου του

Αποφυλάκιση και δίκη για πλημμέλημα προτείνει ο εισαγγελέας για τον Απόστολο Λύτρα για την υπόθεση κακοποίησης της συζύγου του

litras

Ο εισαγγελέας δείχνει «εδώλιο» στον Απόστολο Λύτρα για την υπόθεση κακοποίησης της συζύγου του ποινικολόγου, Σοφίας Πολυζωγοπούλου.

Ο εισαγγελικός λειτουργός, με την πρόταση του, ζητεί να καθίσει ο προφυλακισμένος δικηγόρος στο εδώλιο του Μονομελούς Εφετείου της Αθήνας και να δικαστεί αδίκημα σε βαθμό πλημμελήματος.
Και αυτό γιατί εισηγείται τη μετατροπή της κατηγορίας στο πλημμέλημα της σωματικής βλάβης, σε αντίθεση με την κακουργηματική δίωξη που αρχικά ασκήθηκε σε βάρος του για το κακούργημα της βαριάς σκοπούμενης σωματικής βλάβης.

Ο εισαγγελέας, ζητά επίσης την αποφυλάκιση του ποινικολόγου με τους περιοριστικούς όρους. Συγκεκριμένα, ο εισαγγελέας προτείνει να του επιβληθούν οι όροι της απομάκρυνσης από την οικογενειακή εστία, της απαγόρευσης προσέγγισης και συναναστροφής με το θύμα, της συμμετοχής του σε ειδικό θεραπευτικό πρόγραμμα και της εμφάνισής του δυο φορές το μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής του.