Πάτρα: Το μήνυμα Πελετίδη για τη νέα χρονιά, στα σχολεία η δημοτική Αρχή ΦΩΤΟ

Το μήνυμα του Δημάρχου Πατρέων Κώστα Πελετίδη για τη νέα σχολική χρονιά

Πάτρα

Ο Δήμαρχος Πατρέων, Κώστας Πελετίδης, με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, εύχεται με μήνυμά του, καλό ξεκίνημα και καλή χρονιά στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και τους εργαζόμενους στα σχολεία.

«Ευχόμαστε σε όλους τους μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, μια δημιουργική σχολική περίοδο.

Να γελάσετε, να χαρείτε, να προβληματιστείτε, μα πάνω απ’ όλα να μάθετε όσο περισσότερα μπορείτε, να μαθαίνετε κάθε μέρα και κάτι καινούριο, ώστε να είστε σε θέση να εξηγήσετε τον κόσμο, για να καταφέρετε στο μέλλον να τον αλλάξετε.

Μαζί, έχουμε το καθήκον να είναι τα σχολεία μας αντάξια του μέλλοντος που θέλουμε για τα παιδιά μας.

Παλεύουμε σε ένα κοινωνικοπολιτικό περιβάλλον εχθρικό, που μας βάζει σοβαρά εμπόδια για την ικανοποίηση των στόχων μας.

Τις ίδιες δυσκολίες συναντούν οι δάσκαλοι, οι καθηγητές, αλλά και οι γονείς. Γι’ αυτό πρέπει να εντείνουμε τις προσπάθειες, τους αγώνες μας, για να ικανοποιηθούν τα αιτήματα και να καλυφθούν οι ανάγκες των σχολείων και των αντίστοιχων Υπηρεσιών του Δήμου.

Γιατί πρώτη προτεραιότητα της κοινωνίας μας πρέπει να είναι τα παιδιά, η μόρφωσή τους, το περιβάλλον που τους προσφέρουμε στο σχολείο, στο σπίτι και τη γειτονιά, ως κοινωνική συγκρότηση. Να μη συνηθίζουν τον πόλεμο, τη δυστυχία, τις χαμηλές προσδοκίες για τη ζωή.

Αξίζετε πολλά περισσότερα!

Σ’ αυτό το δρόμο θα είμαστε δίπλα σας, όπως μας έχετε δει να κάνουμε όλα αυτά τα χρόνια και μαζί θα παλέψουμε για όσα δικαιούστε και σας αξίζουν.

Καλή αρχή, υγεία και δύναμη σε όλους».

ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ

Με αφορμή την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς, ο Δήμαρχος Πάτρεων, Κώστας Πελετίδης και μέλη της Δημοτικής Αρχής επισκέφτηκαν σήμερα το πρωί, σχολεία του Δήμου μας, για να ευχηθούν καλό ξεκίνημα και καλή χρονιά στους μαθητές, στους εκπαιδευτικούς και στους εργαζόμενους στα σχολεία.

Ο Δήμαρχος Πατρέων Κώστας Πελετίδης, επισκέφθηκε το σχολικό συγκρότημα στην πλατεία Μαρούδα (4ο και 5ο Γυμνάσιο και 5ο Λύκειο), ενώ Αντιδήμαρχοι, Πρόεδροι Δημοτικών Οργανισμών, δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι, παραβρέθηκαν σε διάφορα σχολεία του Δήμου μας.

Ο Δήμαρχος σε σύντομο χαιρετισμό του προς τους μαθητές του σχολικού συγκροτήματος που επισκέφθηκε, ανέφερε τα εξής:

«Καλή χρονιά σε όλους σας! Είμαστε χαρούμενοι που είμαστε μαζί σας γιατί σας εμπιστευόμαστε. Για να πορευτείς στη ζωή λεβέντικα πρέπει να έχεις γνώσεις και αυτές θα αποκτήσετε από σήμερα στο σχολείο σας. Τι σημαίνει να έχουμε γνώσεις; Σημαίνει ότι μπορούμε να εξηγούμε τι γίνεται γύρω μας, αλλά και να κρίνουμε, να εξηγούμε και γενικά να καταλαβαίνουμε τι γίνεται γύρω μας, με αποτέλεσμα να μπορούμε να κρίνουμε το καλό από το κακό, το δίκιο από το άδικο. Αυτό χρειάζεται η κοινωνία μας, που εσείς είστε που θα την οδηγήσετε τα επόμενα χρόνια. Είναι δικαίωμα και υποχρέωσή σας να αγωνιστείτε για την γνώση και χαιρόμαστε που έχετε δίπλα σας εκπαιδευτικούς, που μπορούν να σας βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Ένα από αυτά που συζητούσαμε νωρίτερα με τους καθηγητές σας, αφορά τη δική σας ζωή στο σχολείο. Αναρωτιόμασταν, πόσο δίκιο είναι, να χτίζουν κάποιοι την προσωπική τους ευτυχία και ευημερία με τα χρήματα των γονιών σας και να μην υπάρχουν χρήματα για να λειτουργούν τα σχολεία μας όπως πρέπει και δικαιούστε εσείς, η νεολαία μας.

Προχωρήστε, σας εμπιστευόμαστε! Πάρτε τα πράγματα στα χέρια σας, δημιουργήστε τις προϋποθέσεις, για ένα καλύτερο μέλλον».

Πάτρα Πάτρα Πάτρα Πάτρα Πάτρα Πάτρα Πάτρα Πάτρα Πάτρα Πάτρα Πάτρα Πάτρα Πάτρα Πάτρα