Κρεμλίνο σε Τραμπ και Χάρις: Αφήστε το όνομα του Πούτιν εκτός διαμάχης

Κάλεσε να σταματήσουν να το εμπλέκουν στην πολιτική τους μάχη.

Πεσκόφ

Το Κρεμλίνο δήλωσε ότι δεν του άρεσε ο τρόπος με τον οποίο το όνομα του Βλαντίμιρ Πούτιν χρησιμοποιήθηκε στην τηλεμαχία για τις προεδρικές εκλογές στις ΗΠΑ.

Κάλεσε να σταματήσουν να το εμπλέκουν στην πολιτική τους μάχη.

Ο εκπρόσωπος του προέδρου Πούτιν, ο Ντμίτρι Πεσκόφ, έκανε τις δηλώσεις αυτές μία εβδομάδα αφού ο επικεφαλής του Κρεμλίνου δήλωσε με περιπαικτική διάθεση ότι προτιμά την Χάρις έναντι του Τραμπ, οδηγώντας τον Λευκό Οίκο στο να δηλώσει ότι ο Πούτιν θα πρέπει να σταματήσει να σχολιάζει τις αμερικανικές εκλογές του Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με το protothema, ο Πεσκόφ δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι το Κρεμλίνο δεν παρακολούθησε άμεσα τη χθεσινοβραδινή τηλεμαχία, αλλά ενημερώθηκε από όσα μετέδωσαν ειδησεογραφικές πηγές.

«Φυσικά, παρατηρήσαμε ότι και οι δύο υποψήφιοι ανέφεραν τον πρόεδρό μας, ανέφεραν τη χώρα μας. Φυσικά, η θέση είναι εντελώς ξεκάθαρη –οι ΗΠΑ, ως σύνολο, ανεξάρτητα από το κόμμα από το οποίο προέρχονται οι υποψήφιοι, διατηρούν μια αρνητική στάση, μια μη φιλική στάση προς τη χώρα μας», δήλωσε.

«Το όνομα του Πούτιν χρησιμοποιείται ως ένα από τα εργαλεία στην εγχώρια πολιτική μάχη στις ΗΠΑ. Πραγματικά δεν μας αρέσει αυτό και ελπίζουμε ότι θα αφήσουν ήσυχο το όνομα του προέδρου μας».

 

Διαβάστε επίσης:

Κακοκαιρία: Υποχωρεί η «Atena» και έρχεται νέα τύπου «Π», πόσο θα επηρεάσει τη Δυτική Ελλάδα

Βαρθολομιό: Νέα κρούσματα πανώλης των αιγοπροβάτων

Πάτρα: Νέα απάτη σε βάρος ηλικιωμένης, πώς την έπεισαν να τους δώσει 40.000 ευρώ!

Τι λέει ο Ευθύμης Λέκκας για τον σεισμό στην Ακράτα

Είχε συλληφθεί για σοβαρό επεισόδιο και στα Κατεχόμενα ο 36χρονος που μπούκαρε με το αυτοκίνητο στην Τουρκία