Κυριάκος Μητσοτάκης: Τι είπε για τις αυξήσεις στο νερό

«Το νερό στην Ελλάδα ήταν και θα παραμείνει φθηνό για τις λογικές καταναλώσεις», δήλωσε ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης.

Μητσοτάκης

Τέλος στα σενάρια για αύξησει στο νερό έβαλε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε συνέντευξή του στο Talk Radio δήλωσε: «δεν πάμε για αυξήσεις στο νερό. Το νερό στην Ελλάδα ήταν και θα παραμείνει φθηνό για τις λογικές καταναλώσεις, δεν θα πειράξουμε τα τιμολόγια, το μάξιμουμ είναι η αναπροσαρμογή στο επίπεδο του πληθωρισμού, κανείς δεν πρόκειται να το προσέξει στο λογαριασμό του», τόνισε.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, η Αττική δεν αντιμετωπίζει αυτή τη στιγμή πρόβλημα λειψυδρίας, αυτό το νερό αντέχει ακόμα για 4 κακούς χειμώνες. «Στατιστικά η πιθανότητα είναι πολύ μικρή αλλά θα το αντιμετωπίσουμε άμεσα με την μεταφορά νερού από την τεχνητή λίμνη Κρεμαστών.

Τα νησιά μας έχουν μεγαλύτερο πρόβλημα το οποίο καλύπτεται σε πρώτη φάση με αφαλατώσεις αλλά χρειάζεται πιο αποτελεσματικό πρόγραμμα. Μιλάμε πάντα για ύδρευση όχι για την άρδευση», υπογράμμισε.

Πρόσθεσε ότι «το 85% του νερού που καταναλώνεται στη χώρα πηγαίνει για την άρδευση, δηλαδή για τη γεωργία ή ύδρευση είναι κάτι παραπάνω από το 10% του νερού».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Τροχαίο Πατρών – Κορίνθου: Τι προηγήθηκε της θανατηφόρας πρόσκρουσης με δυο νεκρούς ΦΩΤΟ

Φωτιά σε ΙΧ αυτοκίνητο στην Πάτρα, το τέταρτο σ΄ένα μήνα!

Κλοπή χρηματοκιβωτίου με χιλιάδες ευρώ στην Πάτρα

Καύσιμα: «Ανάσα» για τους οδηγούς η πτώση σε προ κρίσης επίπεδα, οι τιμές της βενζίνης στην Πάτρα

Καιρός: Μετά την «Atena» προ των πυλών και ο «Boris», πόσο και πότε θα επηρεάσει η μίνι-κακοκαιρία τη Δυτική Ελλάδα, η πρόγνωση για το Σαββατοκύριακο

Peloponnisos FM 104,1: Ενημέρωση με υπογραφή από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου