ΣΥΡΙΖΑ – Ζαχαριάδης για Κασσελάκη: «Δεν γίνεται να μη σέβεται το αποτέλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής»

«Πρέπει να επιδείξουν όλοι μία ψυχραιμία και αυτοσυγκράτηση», τόνισε ο Κώστας Ζαχαριάδης, ενόσω μαίνεται ο «εμφύλιος» στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ζαχαριάδης

«Πρέπει να αποφύγουμε μία διαλυτική και προσβλητική –για τον κόσμο– κατάσταση και επίσης, να καταλάβουν όλοι ότι η καρέκλα δεν είναι μόνιμη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι κόμμα και όχι εταιρεία», υπογράμμισε το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, ο Κώστας Ζαχαριάδης, στον απόηχο του «εκρηκτικού» κλίματος που επικρατεί τις τελευταίες ημέρες στην Κουμουνδούρου, μετά την υπερψήφιση της πρότασης μομφής κατά του Στέφανου Κασσελάκη στην Κεντρική Επιτροπή που διεξήχθη στο Μεταξουργείο.

«Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ δεν σημαίνει μονάρχης. Ο Στέφανος Κασσελάκης ήθελε την εφαρμογή ενός αρχηγοκεντρικού μοντέλου. Δεν πρέπει να επαναλάβουμε τα περυσινά λάθη. Η Ελλάδα χρειάζεται ένα δημοκρατικό κόμμα στον προοδευτικό χώρο και σε αυτό στοχεύουμε. Δεν κερδίζει ένας, αλλά όλοι μαζί συνολικά», επεσήμανε ακόμη ο κ. Ζαχαριάδης, μιλώντας απόψε (12/09) στο OPEN.

«Όλοι όσοι είμαστε σε κόμματα, έχουμε μάθει να κερδίζουμε και να χάνουμε. Το μήνυμα και το αποτέλεσμα της Κεντρικής Επιτροπής ήταν καθαρό. Αυτό μπορεί να μην αρέσει σε κάποιον, αλλά δεν μπορεί να μην το σεβαστεί. Η λέξη “πραξικόπημα” είναι πολύ βαριά, αλλά σε καμία περίπτωση δε συνιστά τέτοιο, το δικαίωμα της βάσης να αποφασίσει ξανά εάν θέλει οιονδήποτε για επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ. Πρέπει να αποφεύγουμε τέτοιους χαρακτηρισμούς, όπως και τις “κουκούλες”, που “τραυματίζουν” τη Δημοκρατία», τόνισε επιπλέον το μέλος της Πολιτικής Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε επίσης:

 

Αποφυλακίστηκε ο Απόστολος Λύτρας – Ποια είναι η πρώτη του δήλωση

Δημοσκόπηση pelop.gr: Οι Ελληνες απαντούν για την Κατερίνα Σακελλαροπούλου, τον πόλεμο στην Ουκρανία, την ακρίβεια και τα κόμματα

Πως να ντύσω τα βιβλία μόνος μου

Peloponnisos FM 104,1: Ενημέρωση με υπογραφή από τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου