Αχαΐα: «Κλείνει» με συν ο Τουρισμός, αισιοδοξία για επέκταση της σεζόν

Το μεγάλο «στοίχημα» για όλους τους εμπλεκομένους στον κλάδο του τουρισμού στην Αχαΐα, είναι η επέκταση της σεζόν.

Αχαΐα

Μπορεί το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου να έκλεισε με θετικό πρόσημο για την τουριστική κίνηση της Αχαΐας, όμως το μεγάλο «στοίχημα» για όλους τους εμπλεκομένους στον κλάδο είναι η επέκταση της σεζόν.

Ηταν κάτι που είχαν θέσει οι επιχειρηματίες του Τουρισμού από την αρχή της σεζόν, η οποία μπορεί να κατέγραψε μια μικρή άνοδο σε σχέση με το 2023, ωστόσο δεν επαρκεί για να καλύψει τις αυξήσεις σε πολλούς τομείς του κλάδου (κόστος λειτουργίας, αυξήσεις μισθών, συντήρηση κ.τ.λ.).

Εχοντας μπει πλέον στα μισά του Σεπτεμβρίου, υπάρχει σαφής εικόνα τόσο για το πώς κινήθηκε ο Τουρισμός το δίμηνο Ιούλιος-Αύγουστος όσο και μια πρώτη εικόνα για τον Σεπτέμβριο.

Χρήστος Κανελλής

Η «Πελοπόννησος» μίλησε με τον αντιπρόεδρο της Ενωσης Ξενοδόχων Αχαΐας Χρήστο Κανελλή, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης ξενοδοχειακής μονάδας στα Σελιανίτικα και εξέφρασε την αισιοδοξία του και τόνισε: «Ο Ιούλιος που μας πέρασε κινήθηκε περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, ωστόσο ο Αύγουστος ήταν ανοδικός σε σχέση με το 2023 και συνολικά το δίμηνο ήταν λίγο αυξημένο, περίπου στο 5-10%».

Σε ό,τι αφορά τον Σεπτέμβριο, η αίσθηση που υπάρχει από ξενοδοχεία, είναι ότι υπάρχει μεγαλύτερο ποσοστό πληρότητας σε σχέση με την περασμένη σεζόν, ωστόσο λεπτομέρειες θα ξέρουμε σε λίγες μέρες.

Με σύμμαχο και τις καλές καιρικές συνθήκες, αρκετά ξενοδοχεία έχουν κόσμο αυτό το πρώτο δεκαήμερο, με τουρίστες και από την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό.
Πάντως, τα περισσότερα εποχιακά ξενοδοχεία θα κλείσουν στα τέλη Σεπτεμβρίου ή αρχές Οκτωβρίου και θα παραμείνουν μόνο όσα έχουν 12μηνη παρουσία.
Το θέμα της επέκτασης της σεζόν είναι κάτι που μας απασχολεί και πρέπει να το δούμε γιατί είναι κομβικό για τον κλάδο».

Η μικρή αύξηση σε σχέση με το 2023 είναι μεν θετική για την Αχαΐα, ωστόσο δεν είναι επαρκής, την εποχή που η Ελλάδα καταγράφει συνεχόμενα ρεκόρ στον Τουρισμό -και σε αφίξεις και σε έσοδα- γι’ αυτό και θα πρέπει να γίνουν συντεταγμένες κινήσεις από όλους τους φορείς της Δυτικής Ελλάδας ώστε να αποκομίσει μεγαλύτερα οφέλη η περιοχή και να υπάρξει ουσιαστική επέκταση της σεζόν και όχι μόνο για λίγες μέρες.

Διαβάστε επίσης:

 

Δημοσκόπηση DATA C για το pelop.gr: Ανατροπές στα κόμματα – 1.143 ψηφοφόροι για Σακελλαροπούλου, Ουκρανία και ακρίβεια

Έγκλημα ο θάνατος του 46χρονου στη Νέα Σμύρνη – Μαχαιριά στην κοιλιά

Ανδρομάχη: Το στιγμιότυπο που μοιράστηκε ο Γιώργος Λιβάνης μετά τη γέννηση του γιου τους

ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Οκτωβρίου