Μακρόν: Καλώς έμειναν οι Ολυμπιακοί κύκλοι στον Πύργο του Άιφελ

Μακρόν

Ο Γάλλος Πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν υποστήριξε την απόφαση της Δημάρχου του Παρισιού, Αν Ινταλγκό, να μην αφαιρέσει ακόμη τους Ολυμπιακούς κύκλους από τον Πύργο του Άιφελ.

«Ήταν καλό να μην τους βγάλουμε αμέσως, είχε δίκιο», είπε σε συνέντευξή του στη «Le Parisien».

Η μεγάλη «παρέλαση των πρωταθλητών» και η γιορτή που θα ακολουθήσει (Σάββατο 14/9), θα ολοκληρώσει τη μαγευτική περίοδο των Ολυμπιακών και Παραολυμπιακών Αγώνων του 2024, είπε ο Εμανουέλ Μακρόν στην ίδια συνέντευξη, αναφέροντας ότι επιθυμεί τη διεξαγωγή ενός «εθνικού αθλητικού φεστιβάλ» την ίδια ημερομηνία κάθε χρόνο.

«Πρέπει να συγκεντρωθούμε γύρω από ένα δημοφιλές αθλητικό φεστιβάλ, που λαμβάνει χώρα στους δρόμους, στα σχολεία, στα ειδικά αθλητικά συγκροτήματα. Στις πόλεις μας, στα χωριά μας, στις γειτονιές μας, θέλω οι απανταχού Γάλλοι να επιδοθούν στο άθλημά τους μέσα από διαδηλώσεις, αγώνες, με μικρούς και μεγάλους αθλητισμός σε καθημερινή βάση», τόνισε –μεταξύ άλλων- ο Γάλλος Πρόεδρος.

Αύριο, στη διάρκεια της μεγάλη γιορτής, υπάρχει προγραμματισμένη τελετή απονομής βραβείων στους αθλητές και παρααθλητές, από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Εμανουέλ Μακρόν.

Πηγή: ΑΠΕ -ΜΠΕ

Διαβάστε επίσης:

 

Δημοσκόπηση DATA C για το pelop.gr: Ανατροπές στα κόμματα – 1.143 ψηφοφόροι για Σακελλαροπούλου, Ουκρανία και ακρίβεια

Έγκλημα ο θάνατος του 46χρονου στη Νέα Σμύρνη – Μαχαιριά στην κοιλιά

Ανδρομάχη: Το στιγμιότυπο που μοιράστηκε ο Γιώργος Λιβάνης μετά τη γέννηση του γιου τους

ΕΦΚΑ: Πότε καταβάλλονται οι συντάξεις Οκτωβρίου