Δυτική Αχαΐα: Μετακινούν μαθητές λυκείων, υπό κατάληψη το λύκειο Λουσικών

Ο Γρηγόρης Αλεξόπουλος βρέθηκε με μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς του υπό κατάληψη Λυκείου Λουσικών,

Δυτική Αχαΐα

Σε έκτακτη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δυτικής Αχαΐας εξεδόθη ψήφισμα κατά των συγχωνεύσεων τμημάτων σχολείων του Δήμου και αφού νωρίτερα ο δήμαρχος Γρ. Αλεξόπουλος με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Κ. Κυριακόπουλο βρέθηκαν με μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικούς του υπό κατάληψη Λυκείου Λουσικών, εκφράζοντας την αντίθεσή τους, στην απόφαση περί μη λειτουργίας ολιγομελών τμημάτων ομάδας προσανατολισμού, κάτι που έγινε και στις λυκειακές τάξεις του Ριόλου, της Γ΄τάξης.

Δυτική Αχαΐα: Ομόφωνο Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου κατά των συγχωνεύσεων τμημάτων σχολείων του Δήμου

«Η απόφαση είναι αντιπαιδαγωγική αφού έγινε αιφνιδιαστικά και επειδή υποβαθμίζει τις δύο σχολικές μονάδες» δήλωσε ο κ. Αλεξόπουλος, που έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας προς την υφυπουργό Παιδείας Ζ. Μακρή και τον γγ Εκπαίδευσης Ι. Κατσαρό, ζητώντας να την ανακαλέσουν, από τη στιγμή που δημιουργούνται πολλαπλές αρνητικές συνέπειες από τη διακοπή μαθημάτων.

Στο ομόφωνο ψήφισμα του ΔΣ μεταξύ άλλων αναγράφεται πως το Λύκειο Λουσικών είχε θετική εισήγηση από την Διεύθυνση ΔΕ Αχαΐας και την Περιφερειακή Εκπαίδευση, ενώ είχαν γίνει και οι απαιτούμενες διαθέσεις εκπαιδευτικών, ώστε οι τελειόφοιτοι να μην αλλάξουν σχολικό περιβάλλον, με αρνητικό αντίκτυπο, καθότι θα αναγκασθούν να κάνουν αρκετά χιλιόμετρα καθημερινά, στον ημιτελή και επικίνδυνο δρόμο της Πατρών-Πύργου, ενώ οι οικογένειές τους θα υποστούν κόστος δυσβάσταχτο. «Αλλαγή στην τελευταία τάξη του Λυκείου, αποτελεί ένα τιμωρητικό μέτρο» καταλήγει το ΔΣ.

Διαβάστε επίσης

Εξαφάνιση 14χρονης από το Μοσχάτο – Πληροφορίες πως μπορεί να βρίσκεται στην Πάτρα

«Οι πολίτες θα πουν το νερό νεράκι»: Η πρωτοβουλία της κυβέρνησης και οι αντιδράσεις στην Αχαΐα

Αποζημιώσεις 10 εκατομμυρίων ευρώ στην Πατρών–Πύργου, δικαιούχοι πληρωμών από το Ελληνικό Δημόσιο περιμένουν από το 2000

Πρόληψη στα σχολεία της Αχαΐας μετά το σοκ των ναρκωτικών

Ούτε βήμα πίσω για αντλιοστάσιο στην πλατεία: Κραυγή αγωνίας από τους κατοίκους της Ρομάντζας για έργο του Δήμου