Αίγιο: Γούτος κατά Καλογερόπουλου για τα δημοτικά τέλη

Ανακοίνωση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, Χρήστου Γούτου.

Αίγιο

Με αφορμή την απόφαση της δημοτικής αρχής να αυξήσει τα δημοτικά τέλη κατά 27%, ο επικεφαλής της παράταξης «Αιγιάλεια Μαζί για το Αύριο» της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Αιγιαλείας, Χρήστος Γούτος, δήλωσε:

«Η νέα αύξηση δημοτικών τελών που επιβάλλει η δημοτική αρχή Αιγιαλείας, εντάσσεται στην πολιτική ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗΣ που  από την αρχή είχε στα σχέδιά του ο επικεφαλής της, Δημήτρης Καλογερόπουλος.

Αύξηση δημοτικών τελών 47%, στις αρχές του 2024, νέα αύξηση 27% τώρα!

Δύο αυξήσεις μέσα στη νέα θητεία και σε λιγότερο από έναν χρόνο!

Αποδεικνύεται περίτρανα πια η ύπαρξη της ΚΡΥΦΗΣ ΑΤΖΕΝΤΑΣ του κυρίου Καλογερόπουλου και των συνεργατών του. Δυστυχώς επαληθεύονται όλα όσα λέγαμε προεκλογικά. Η δημοτική αρχή Αιγιαλείας, εκτός από στείρα σε πρόγραμμα για ανάπτυξη του τόπου μας και ευημερία, έχει κάτι ακόμα χειρότερο: Διακατέχεται από μια παλαιομοδίτικη κουλτούρα πολιτικαντισμού του ΧΘΕΣ και αδιαφορεί για τα συμφέροντα των πολιτών και τις ανάγκες τους στο ΣΗΜΕΡΑ αλλά και στο ΑΥΡΙΟ.

Με αφορμή την πρώτη επιβολή αυξήσεων στα δημοτικά τέλη, τον περασμένο Ιανουάριο, είχα δηλώσει ότι «οι μάσκες έπεσαν» και ότι «τώρα είναι η ώρα του ταμείου μετά το εκλογικό αποτέλεσμα στον Δήμο μας». Σήμερα, θα υπογραμμίσω τη θρασύτητα με την οποία η δημοτική αρχή, σε εποχές ζοφερές, δεν διστάζει να συμβάλει στην περαιτέρω εξουθένωση των πολιτών του Δήμου μας.

Οι δημότες θα πρέπει να γνωρίζουν και να θυμούνται κάθε φορά που λαμβάνουν τον λογαριασμό της ΔΕΗ, ότι το πόσο «φουσκωμένος» είναι, δεν οφείλεται μόνο στην τιμή του ρεύματος αλλά και στην ΦΟΡΟΕΠΙΔΡΟΜΗ ΚΑΛΟΓΕΡΟΠΟΥΛΟΥ στους Αιγιαλείς.

Οφείλεται στο νέο «χαράτσι» που επιβάλλει ο ίδιος αδιαφορώντας πλήρως για το ότι προκαλεί μεγαλύτερα αδιέξοδα στους αγρότες, στους ελεύθερους επαγγελματίες και σε όλους τους δημότες, σε μια περίοδο τρομερών οικονομικών δυσκολιών, σε μια εποχή που αγωνίζονται να σταθούν «όρθιοι».

Καλώ τον κ. Καλογερόπουλο να αναθεωρήσει συνολικά τη στάση του απέναντι στον τόπο μας και στους πολίτες. Τον καλώ, ο Δήμος να πάψει να λειτουργεί εχθρικά απέναντι στους δημότες του αλλά να λειτουργεί ως συμπαραστάτης και υποστηρικτής τους. Οι δημότες δικαιούνται έναν Δήμο που θα φέρνει την πρόοδο και θα δημιουργεί προϋποθέσεις ανάπτυξης, όχι έναν Δήμο «τιμωρό» και «εκδικητή».

Θέτω τον κ. Καλογερόπουλο προ της θεσμικής του ευθύνης!

Με την τακτική του θα βάλει την προσωπική του σφραγίδα στον ακόμα μεγαλύτερο μαρασμό της Αιγιάλειας. Στην οπισθοδρόμηση και την υποβάθμισή της.

Η Αιγιάλεια, οι Αιγιαλείς, ΑΞΙΖΟΥΝ ΚΑΛΥΤΕΡΑ».