Νέα απόπειρα δολοφονίας Τραμπ; Ποιος είναι φερόμενος δράστης, η πρώτη δήλωση του πρώην Αμερικανού προέδρου

Τι ανέφερε το FBI για τους πυροβολισμούς κοντά στη λέσχη γκολφ του. Ποιος είναι ο άνδρας που συνελήφθη.

δολοφονίας

Μια «φερόμενη απόπειρα δολοφονίας κατά του πρώην προέδρου Τραμπ», ανακοίνωσε πως ερευνά το FBI, το οποίο λέει , ότι το περιστατικό στη λέσχη γκολφ του Ντόναλντ Τραμπ «φαίνεται ως» απόπειρα δολοφονίας.

Τραμπ: «Ασφαλής ο πρώην πρόεδρος» μετά από πυροβολισμούς κοντά στη λέσχη γκολφ του

Αξιωματούχοι τους οποίους επικαλείται το CNNi, πιστεύουν ότι ένα ένοπλο άτομο σκόπευε να βάλει στόχο τον πρώην πρόεδρο, προσθέτοντας ότι ένα αυτοκίνητο ήταν σταματημένο κοντά στο σημείο όπου συνέβη το περιστατικό.

Ο πρώην πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ κινούνταν ανάμεσα στις τρύπες πέντε και έξι στο γήπεδο του γκολφ στη Νότια Φλόριντα όταν συνέβη το περιστατικό ασφαλείας την Κυριακή, είπε στο CNNi πηγή που ενημερώθηκε για το θέμα.

Ο ύποπτος, τον οποίο συνέλαβε η Μυστική Υπηρεσία, βρισκόταν πολλές τρύπες μπροστά από τον πρώην πρόεδρο, σύμφωνα με δύο πηγές επιβολής του νόμου.

Οι Μυστικές Υπηρεσίες πυροβόλησαν κατά του υπόπτου ως προστατευτικό μέτρο, πρόσθεσε η πηγή.

Ο συλληφθείς για απόπειρα δολοφονίας Τραμπ

Ο Ryan Wesley Routh, 58 ετών, είναι ο ύποπτος που συνελήφθη αφού φέρεται να έστρεψε ένα επιθετικό τουφέκι AK-47 στον πρώην πρόεδρο Τραμπ στο γήπεδο του γκολφ του, σύμφωνα με πηγές επιβολής του νόμου.

Ο συλληφθείς δήλωσε παλιότερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ότι «η δημοκρατία είναι στο ψηφοδέλτιο» φέτος και «δεν μπορούμε να χάσουμε» – απηχώντας τη ρητορική κατά του Τραμπ που χρησιμοποίησε η Αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις και ο Πρόεδρος Μπάιντεν.

Ο Routh, ο οποίος έχει μακρύ ποινικό μητρώο από τη Βόρεια Καρολίνα, έκανε συχνά αναρτήσεις σχετικά με την πολιτική και έκανε αποκλειστικά δωρεές σε υποψηφίους των Δημοκρατικών και αιτίες που χρονολογούνται από το 2019.

Στις 31 Ιουλίου, είπε σε μια εκδήλωση στο Χιούστον ότι «οι θεμελιώδεις ελευθερίες μας είναι στο ψηφοδέλτιο και το ίδιο ισχύει και για τη δημοκρατία μας» — αφού χρησιμοποίησε την ίδια διατύπωση σε μια εκδήλωση του συλλόγου την ίδια μέρα. Υποστήριξε επίσης ότι ο Τραμπ θέλει «να κάνει τους Αμερικανούς σκλάβους εναντίον του κυρίου».

Ο Tom Fitton, πρόεδρος της συντηρητικής νομικής ομάδας Judicial Watch, δήλωσε στην The Post: «Δεν είναι τυχαίο ότι ο Routh επανέλαβε την εξτρεμιστική ρητορική της Kamala και του Joe εναντίον του Trump. Σε αυτό το σημείο είναι ασυγχώρητη υποκίνηση».

Ο φερόμενος ως δράστης τοποθέτησε μια GoPro στον φράχτη και «σκόπευε να κινηματογραφήσει» αυτό που θα ήταν η δολοφονία ενός πρώην προέδρου, δήλωσαν αξιωματούχοι. Ο σερίφης της κομητείας, Μάρτιν Γουίλιαμ Σνάιντερ, περιέγραψε τον ύποπτο ως «ήρεμo» μετά τη σύλληψή του.

Η πρώτη δήλωση του Τραμπ

Ο παρουσιαστής του Fox News, Σον Χάνιτι, αποκάλυψε την Κυριακή ότι μίλησε με τον πρώην πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ καθώς αποκαλύφθηκε η απόπειρα δολοφονίας.

Ο Χάνιτι είπε ότι ο Τραμπ επέστρεψε στο κλαμπ για να βεβαιωθεί ότι όλοι ήταν καλά.

Έπειτα είπε τον συνεργάτη του στο γκολφ και στον δημοσιογράφο “Ουφ, ήθελα πολύ να τελειώσω την τρύπα! Ήμουν σε καλό σερί”.

Ο γιος του Ράιαν Ρουθ, ισχυρίζεται ότι ο πατέρας του μισεί τον πρώην πρόεδρο αλλά δεν είναι «βίαιος άνθρωπος»

Ο γιος του είπε ότι ο πατέρας του μισεί τον Τραμπ όπως «κάθε λογικό άτομο» — αλλά ισχυρίστηκε ότι δεν είναι βίαιο άτομο, σύμφωνα με έκθεση.

Ο Oran Routh είπε στη Daily Mail ότι ο πατέρας του, Ryan Routh, δεν είναι θαυμαστής του υποψηφίου των Ρεπουμπλικάνων.

«Ούτε εμένα μου αρέσει ο Τραμπ», είπε.

Αλλά ο νεότερος Routh, 35, επέμεινε ότι ο πατέρας του δεν είναι βίαιος και σοκαρίστηκε όταν άκουσε για τους ισχυρισμούς. «Είναι ο μπαμπάς μου και το μόνο που είχε είναι δύο εισιτήρια, από όσο ξέρω», είπε ο γιος στη Daily Mail. «Αυτό είναι τρελό. Ξέρω τον μπαμπά μου και αγαπώ τον μπαμπά μου, αλλά δεν μοιάζει με αυτόν».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Μεταναστευτικό – Γερμανία: Ανησυχία στην Αθήνα για το κλείσιμο συνόρων, τι ισχύει, στο Βερολίνο ο Παναγιωτόπουλος

Καιρός: Φθινοπωρινό σκηνικό με τοπικές βροχές και καταιγίδες, η πρόγνωση για την Πάτρα

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ Πάτρα: Ελέγχονται αστυνομικοί… για τον έλεγχο σε Ρομά

Εκλογές ΠΑΣΟΚ – Δημοσκόπηση DATA C: Σούπερ ντέρμπι ανάμεσα σε Ανδρουλάκη-Δούκα – Ανεβαίνει η Διαμαντοπούλου

Θρίαμβος και δικαίωση: Ο Βαγγέλης Λιόλιος επανεξελέγη πρόεδρος στην ΕΟΚ με 78%!