Νίκος Λυκούδης για παράτυπα γυμναστήρια: «Ο παράνομος να γίνει νόμιμος»

Για τα γυμναστήρια που λειτουργούν παράτυπα και για συλλόγους με παράνομα προγράμματα μίλησε ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτήτων Γυμναστηρίων Αχαΐας Νίκος Λυκούδης στην εφημερίδα «Πελοπόννησος».

Λυκούδης Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτήτων Γυμναστηρίων Αχαΐας Νίκος Λυκούδης

Κάθε χρόνο τέτοια εποχή η ιστορία επαναλαμβάνεται για τον Σύλλογο Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Αχαΐας, καθώς τα μέλη του έρχονται αντιμέτωπα με το φαινόμενο των παράτυπων γυμναστηρίων ή προγραμμάτων από αθλητικούς και πολιτιστικούς συλλόγους της περιοχής.
Χαρακτηριστικά είναι όλα όσα δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» ο πρόεδρος του Συλλόγου Νίκος Λυκούδης, ο οποίος αποκάλυψε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν ήδη γίνει τέσσερις σχετικές καταγγελίες. «Θα προσπαθήσουμε να προστατεύσουμε τα μέλη μας», δήλωσε ο Ν. Λυκούδης και πρόσθεσε με έμφαση: «Ή ο παράνομος θα γίνει νόμιμος ή θα αποχωρήσει».

Λυκούδης
Τι ακριβώς συμβαίνει όμως; Ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Αχαΐας μας ανέλυσε τον τρόπο με τον οποίον γίνονται οι παρατυπίες: «Διάφοροι πολιτιστικοί σύλλογοι ή αθλητικά σωματεία καλούν τα μέλη τους κι όχι μόνο να συμμετάσχουν σε μαθήματα και προγράμματα pilates, TRX και aerobics, χωρίς να φέρουν τη σχετική άδεια. Βάσει της νομοθεσίας όλα αυτά γίνονται μόνο σε χώρους με άδεια γυμναστηρίου. Η Ομοσπονδία μας έχει ενημερώσει ήδη εγγράφως όλες τις Περιφέρειες της χώρας». Και ο Νίκος Λυκούδης πρόσθεσε τα εξής: «Στην περιοχή μας ένα αθλητικό σωματείο κι ένας πολιτιστικός σύλλογος ανάρτησαν πρόγραμμα με ζούμπα και προχωρήσαμε σε σχετική γνωστοποίηση μέσω νομικής οδού. Επειδή κάποιοι έχουν ένα γήπεδο ποδοσφαίρου, αυτό δεν σημαίνει ότι μπορούν να κάνουν προγράμματα γυμναστηρίων. Ευτυχώς υπήρξε ανταπόκριση και από το αθλητικό σωματείο και από τον πολιτιστικό σύλλογο. Εμείς είμαστε νόμιμοι. Δεχόμαστε ελέγχους, ακολουθούμε τη νομοθεσία και προσαρμόζουμε τις υποδομές μας σε οποιαδήποτε νέα διάταξη. Οι ποινές για τους παραβάτες είναι αυστηρές. Από βαρύ χρηματικό πρόστιμο μέχρι το σφράγισμα του χώρου. Η συνεργασία που έχουμε με την αθλητική ηγεσία της χώρας και προσωπικά τον αναπληρωτή υπουργό Αθλητισμού κ. Βρούτση είναι εξαιρετική. Νομικά είμαστε θωρακισμένοι και κατοχυρωμένοι. Παράλληλα, θα προχωρήσουμε σε σχετικές ενημερώσεις και σε Δήμους και σχολεία, γιατί βλέπουμε και προγράμματα γυμναστικής σε γονείς μαθητών!».