Αχαΐα: Το μήνυμα των ενστόλων στον… Πρωθυπουργό, συνδικαλιστές την «Π» για τις αυξήσεις

Στα «κάγκελα» για τις αυξήσεις…ψίχουλα στους ένστολους.  Στην «Πελοπόννησο» συνδικαλιστές του Λιμενικού, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, μιλούν και αναλύουν το «ανύπαρκτο» των πρωθυπουργικών εξαγγελιών.

αυξήσεις Πυροσβέστες παρόντος Φερτάκης, στις κινητοποίησεις της 88ης ΔΕΘ

Δεν έχει τέλος το «κύμα» των αντιδράσεων που ξέσπασε με τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, από το βήμα της 88ης ΔΕΘ, για αύξηση κατά 20% στους ενστόλους. Η «αποκάλυψη» για το πραγματικό μέγεθος της οικονομικής ενίσχυσης ήρθε κατά την εξειδίκευση των μέτρων, από τον υπουργό Οικονομικών Κωστή Χατζηδάκη, ο οποίος επισήμανε, ότι η αυξημένη αποζημίωση για νυχτερινή εργασία θα ανέλθει στα 3,33 ευρώ ανά ώρα από 2,77 σήμερα, από 1 Ιανουαρίου 2025.

Σήμερα στην «Πελοπόννησο» μιλούν και αναλύουν το «ανύπαρκτο» των πρωθυπουργικών εξαγγελιών, προαναγγέλλοντας κινητοποιήσεις, ο πρόεδρος της Ενωσης Προσωπικού Λιμενικού Σώματος Αχαΐας- Αιτωλοακαρνανίας- Φωκίδας Μιχάλης Κωστάκης, ο πρόεδρος της Ενωσης Πυροσβεστών Δυτικής Ελλάδας και Ιονίων Νήσων Βασίλης Φερτάκης και ο πρόεδρος της Ενωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας Χάρης Τσίτσικας.

ΚΩΣΤΑΚΗΣ: Αύξηση κοροΐδία

O Μιχάλης Κωστάκης

«Σαν πρωταπριλιάτικο αστείο εν μέσω Σεπτεμβρίου ακούστηκε η εξαγγελία του κ. πρωθυπουργού στη ΔΕΘ για αύξηση 20% στη νυχτερινή αποζημίωση που λαμβάνουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας» δήλωσε στην «Πελοπόννησο», ο κ. Κωστάκης, προσθέτοντας: «Με απλά λόγια αυτό μεταφράζεται αμοιβή για κάθε ώρα νυχτερινής απασχόλησης 3,33 ευρώ από 2,77 ευρώ, που ήταν μέχρι σήμερα και με τη συνολική αύξηση για τις 64 ώρες νυχτερινής εργασίας, που επιτρέπεται να εργαστεί μέσα σε ένα μήνα ένα στέλεχος των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, να φτάνει στο καθαρό ποσό των 26,88 ευρώ. Ο πρωθυπουργός και το επιτελείο του, που του εισηγήθηκαν να εξαγγείλει αυτή την αύξηση έχει πάψει να μας στενοχωρεί και έχει αρχίσει να μας κάνει να θυμώνουμε. Αναμένουμε από τον κ. πρωθυπουργό να αποδείξει το ενδιαφέρον του για εμάς με τη θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας της εργασίας των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας που διεκδικούμε τα τελευταία χρόνια. Σας υπενθυμίζουμε κ. πρωθυπουργέ ότι τα στελέχη του ΛΣ ΕΛΑΚΤ είναι οι άγρυπνοι φρουροί των θαλασσίων συνόρων της χώρας μας».

 

ΦΕΡΤΑΚΗΣ: Ανθρακας ο Θησαυρός…

Ο Βασίλης Φερτάκης στη φωτιά στο Γηροκομειό Πατρών

«Υποκρισία, κοροϊδία και εμπαιγμός η οικονομική εξαγγελία για τους ενστόλους στη ΔΕΘ και μάλιστα με προκλητικό τρόπο διά στόματος πρωθυπουργού» ανέφερε στην «Π» ο κ. Φερτάκης, επισημαίνοντας: «Για πολλοστή φορά η κυβέρνηση παίζει επικίνδυνα επικοινωνιακά παιχνίδια στην πλάτη των ενστόλων. Να είναι πλέον σίγουροι οι κυβερνώντες, ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα λάβουν την απάντηση που τους αρμόζει με διάφορες δράσεις και πρωτοβουλίες από το σύνολο των ενστόλων!

Ο κ. Φερτάκης κατήγγειλε ότι: «Αξιοσημείωτο όμως είναι το γεγονός, ότι την ίδια ημέρα Παρασκευή 6 Σεπτεμβρίου 2024, αλλά και την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η πανελλαδική διαμαρτυρία των ενστόλων στη Θεσσαλονίκη, λίγα μέτρα πιο πέρα το υπουργείο μας διοργάνωσε ομιλία για το Πυροσβεστικό Σώμα και μάλιστα με υποχρεωτική παρουσία σημαντικού αριθμού πυροσβεστών “για κοινό” (δηλαδή χειροκροτητές)! Η ενέργειά τους αυτή μας παραπέμπει σε άλλες εποχές…!» και κατέληξε: «Επιπλέον και πάλι χωρίς συμβάν, από τις 13/9/2024, πέντε πυροσβεστικά οχήματα από τη Δυτική Ελλάδα με διπλά πληρώματα βρίσκονται στην Αττική και κάνουν περιπολίες!

Η ταλαιπωρία, η εξάντληση, η απλήρωτη εργασία αλλά και η περαιτέρω επιχειρησιακή υποβάθμιση της περιοχής μας δεν έχει τέλος!

Η ευθύνη της Φυσικής και της Πολιτικής Ηγεσίας είναι τεράστια για την κατάντια που βιώνει το Πυροσβεστικό Σώμα, το οποίο όμως κατά τον υπουργό κ. Κικίλια έχει επαρκές πυροσβεστικό προσωπικό, αγνοώντας προκλητικά την πολύ μεγάλη έλλειψη σε αυτό, που ξεπερνάει κατά πολύ τις 4000 πανελλαδικά. Τα συμπεράσματα δικά σας…!».

 

ΤΣΙΤΣΙΚΑΣ: Μονόδρομος οι κινητοποιήσεις

Ο Χάρης Τσίτσικας

«Οι εξαγγελίες της κυβέρνησης διά στόματος πρωθυπουργού προκάλεσαν την έκρηξη και αγανάκτηση των ένστολων» τόνισε στην «Π» ο κ. Τσίτσικας. «Η αύξηση των 40 λεπτών μεικτά της νυχτερινής αποζημίωσης, ήτοι για κάποιον που κάνει έξι νυχτερινά είναι περίπου 20€, η μη θεσμοθέτηση της επικινδυνότητας της εργασίας μας, πάρα τις υποσχέσεις του ίδιου του πρωθυπουργού κάτι το οποίο μάλιστα όλα τα κόμματα έχουν συμφωνήσει για το δίκαιο του αιτήματος , η μη αύξηση στην πέρα του πενθήμερου εργασία μας, καθώς και η επιστροφή των μισθών και δώρων είναι μόνο μερικά από αυτά που μας απασχολούν ως κλάδος. Δυστυχώς μέχρι τώρα η κυβέρνηση προσπαθεί να μας αντιμετωπίσει με ” θα”, με αυξήσεις για επικοινωνιακούς λόγους. Οι κινητοποιήσεις είναι πλέον μονόδρομος για εμάς. Εχουμε χάσει συναδέλφους και η Πολιτεία θα πρέπει να πράξει τα αυτονόητα… Πλέον δηλώσεις του τύπου, θα σας σκεφτούμε και του χρόνου, δεν μας ικανοποιούν. Θέλουμε λύσεις εδώ και τώρα. Να δείξουν έμπρακτα ότι σέβονται και τιμούν τους Ελληνες αστυνομικούς και την τεράστια προσφορά τους στην κοινωνία».

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Σε πλήρη διερεύνηση ο καθηγητής που έβγαλε φωτογραφία ανήλικη – Παιδόφιλος ή προστάτης ανηλίκων;

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν ανακοίνωσε τους νέους Επιτρόπους της Κομισιόν: Ο Απόστολος Τζιτζικώστας επίτροπος Μεταφορών και Τουρισμού ΒΙΝΤΕΟ

«Σπίτι μου 2»: Δύο νέες διευκολύνσεις ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, πόσοι είναι οι συνολικοί πόροι

Υπερόπλο της ΑΑΔΕ για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές – Αυτόματες κατασχέσεις – Ερχονται λουκέτα

Οικογενειακή τραγωδία στο Βόλο: Επιτέθηκε με ψαροντούφεκο στον πατέρα του, το βέλος του διαπέρασε το κρανίο