ΕΠΣ Αχαΐας: Τέλος η χαλαρότητα για τους διαιτητές, τα κίνητρα που θεσπίζονται

Την πλήρη εμπιστοσύνη του στον Γιώργο Παπαδόπουλο εξέφρασε και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αχαΐας, Αγγελος Δανιήλ

ΕΠΣ

Τέλος στη χαλαρότητα που είχε παρατηρηθεί τα τελευταία χρόνια στον χώρο της διαιτησίας, επιχειρεί να βάλει ο Γιώργος Παπαδόπουλος.

Ο νέος πρόεδρος της Επιτροπής Διαιτησίας μίλησε στο σεμινάριο που πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συνδέσμου και ανακοίνωσε μια σειρά από μέτρα, προκειμένου οι διαιτητές να επιστρέψουν στην εκπαίδευση και να αποκτήσουν κίνητρα ώστε να γίνονται καλύτεροι. Πάμε να δούμε ορισμένες παρεμβάσεις:
Από την τρέχουσα περίοδο, όλοι οι διαιτητές της ΕΠΣ Αχαΐας, αξιολογημένοι και μη, εντάσσονται σε δύο κατηγορίες, την πρώτη και τη δεύτερη με κριτήρια που έχουν να κάνουν με τις προπονήσεις και τα μαθήματα!
Συγκεκριμένα, ο κάθε διαιτητής – βοηθός για να παραμείνει ή για να ανέβει στην πρώτη κατηγορία, θα πρέπει να έχει παρακολουθήσει τους δύο προηγούμενους μήνες το 70% των μαθημάτων εκπαίδευσης διαιτητών της ΕΠΣ Αχαΐας και των προπονήσεων με τον προπονητή που θα ορίσει η Ενωση. Εδώ θα υπάρχει μια εξαίρεση για τους διαιτητές που διαμένουν εκτός δήμου Πατρέων.
Επίσης, ο κάθε διαιτητής – βοηθός για να παραμείνει ή για να ανέβει στην πρώτη κατηγορία, θα πρέπει να έχει ικανοποιητική απόδοση τους δύο προηγούμενους μήνες στα παιχνίδια που θα οριστεί με βάση την έκθεση των παρατηρητών και της κρίσης της Επιτροπής Διαιτησίας.
Και τελευταίο κριτήριο για τους διαιτητές – βοηθούς θα είναι η επαρκής συμμετοχή τους δύο προηγούμενους μήνες στα πρωταθλήματα, κάτι που θα αποφασίζεται από την Επιτροπή Διαιτησίας.
Την πλήρη εμπιστοσύνη του στον Γιώργο Παπαδόπουλο εξέφρασε και ο πρόεδρος της ΕΠΣ Αχαΐας, Αγγελος Δανιήλ: «Για όσο βρισκόμαστε στη διοίκηση, θα είναι και ο Γιώργος. Θέλουμε νέο αίμα στη διαιτησία, γιατί δεν μείναμε ικανοποιημένοι από τις πρόσφατες αξιολογήσεις», τόνισε χαρακτηριστικά.
Χαιρετισμό απηύθυναν από την ΕΠΣΑ και οι Σταύρος Θεοδωρόπουλος, Δημήτρης Σαρρής.